L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

dilluns, 26 d’agost del 2019

Tavernes deixarà de cobrar 242.000 euros amb l'alliberament de l'AP7




Tot no seran avantatges amb l'alliberament del peatge de l’AP7 i els municipis per on transcorre voran com la seua Hisenda minva en ingressos en deixar de percebre l’IBI de la infraestructura. (Fotografia: l'AP7 travessant el terme)

I això passarà a Tavernes, on les arques municipals deixaran de percebre la respectable xifra de 242.000 euros a l’any com a resultat de l’alliberament de la concessió i el seu pas a la propietat de l’Estat. I passarà també, en el cas de la Safor-Valldigna, i de nord a sud amb Xeraco, Xeresa, Gandia, el Real de Gandia, Almoines, La Font de Carròs i Oliva. Junt a Tavernes el municipi més perjudicat serà Oliva que deixarà d’ingressar 351.00 euros.


 La repercussió sobre els pressupostos del 2020 i a quines partides i capítols afectarà es desconeix ara mateix, i caldrà esperar a que el responsable d’Hisenda, en aquest cas el propi alcalde Sergi Gonzàlez, done a conèixer les bases del pressupost del 2020. Una cosa és segura: seran 242.000 euros menys que l’Ajuntament ingressarà el 2020 i que no podrà destinar a despeses com, per exemple, obres i inversions o altres millores en la ciutat.

Una imatge de l'AP7 abans d'entrar en la Valldigna
Els pressupostos municipals contenen un conjunt de capítols tant en la despesa (sou de personal, pagament deute bancs i interessos, manteniment, llum, neteja.. etc per dir-ho fàcil) com en els ingressos (IBI, participació en impostos Estat, etc.) que són fixos. Si ara falla aquesta quantitat en ingressos, s'haurà d'equilibrar disminuint despeses, i s'hauran de modificar partides de despesa, però no les que hi ha compromeses i són fixes, amb la qual cosa la partida d'obres i inversions futures, del 2020, pot ser una de les afectades.

Davant d'això, com informava temps arrere el diari Levante-EMV, l’Ajuntament d’Oliva s’ha dirigit a la Diputació per intentar trobar algun solució a eixa pèrdua d’ingressos, i proposa que la Diputació abone el 2020 tota la quantitat als pobles afectats, el 75% en el 2021, el 50% en el 2022, el 25% en el 2023 i quedaries el 2024 lliure.