L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

divendres, 16 d’agost del 2019

Allò que la veritat dels números amaga



Com vam publicar i podeu consultar en aquest enllaç, el plenari ordinari d’agost informava de la composició definitiva de les comissions municipals. Cal dir que cada partit designa els seus regidors/es, és a dir, els regidors/es que integren les 5 comissions que hi ha ara (el govern del PP en tenia 6)  no els designa l’alcalde ni el govern de Compromís, sinó que cada partit designa els seus, segons la proporcionalitat derivada del resultat electoral: Compromís 4, PP 2 i el PSOE, Ciudadanos i l’Esquerra 1 regidor/a.

L’enllaç anterior permet saber quines són les comissions on participa cada regidor, i per tant com que coneixem les percepcions dels òrgans col·legiats i plenari, podem calcular què cobrarà cada regidor/a cada mes que es convoque el plenari municipal. Recordem que, com  a mínim són 11 plenaris ordinaris a l’any, ja que el més de setembre per festes locals no es convoca. 

El quadre de dalt ens indica la percepció mensual de cada regidor, excepte els de dedicació exclusiva. Cal deixar a banda l’alcalde i els dos regidors del govern amb dedicació exclusiva, que per eixa condició no cobren per assistència a comissions, ni òrgans col·legiats ni plenaris.

I si eixos números els multipliquem per 11 sabrem que percebrà cadascun a l’any. I si després multipliquem per 4 anys, fins i tot tindríem una aproximació de cada regidor/a sense exclusivitat en la legislatura, a la qual caldria afegir els plenaris extraordinaris.

Percepcions aproximades mes i any dels regidors sense exclusivitat

Fixeu-vos en els números de dalt.  S’hi observa que hi ha regidors/es de l’oposició que, sense tindre cap responsabilitat de govern, sense gestionar cap àrea municipal (Hisenda, Agricultura, Contractació, Esports, Educació, Cultura, Serveis Socials, etc i etc) cobren igual o més que els regidors del govern municipal que són els qui tenen les responsabilitats,  gestionen les àrees de govern i han de decidir sobre la política municipal.

La responsabilitat dels regidors/es del govern municipal no es plasmen en les percepcions. Hi ha regidors/es de l’oposició que, sense gestió en cap de les àrees esmentades, cobra  més que els regidors/es del govern que són qui gestionen eixes àrees de l’Ajuntament i que, per tant, són els que han de prendre decisions,  solucionar problemes, etc i etc. i no l'oposició.  

Una imatge del plenari d'agost, en concret la votació a favor de la compra de desfribil·ladors

Pot ser Incomprensible, però és així i legal.  L’oposició sense cap responsabilitat, sense decidir les solucions dels problemes del dia a dia, sense participar de forma directa a la governança de les àrees de gestió de la ciutat, sense posar cap firma en cap document, sense avaluar mai cap proposta, ni econòmica ni de gestió .. cobren tant o més que els regidors del govern sense exclusivitat que si les tenen.