L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dissabte, 20 de juliol del 2019

L'ESTAT DE LA QÜESTIÓ: Cobren molt o poc els polítics locals?


Hi ha gent interessada a crear polèmica sobre si els nostres polítics locals cobren poc o molt. Ens reafirmem i  repetim el que ací en La Cotorra sempre hem dit i hem defensat: no hi ha polític que cobre molt o poc, ni que siga car o barat, sinó que tot depén dels resultats de la gestió. 

Uns polítics que facen una gestió nefasta i deixen mal parada o endeutada la seua ciutat, sempre seran molt cars, amb independència del que cobren.

I com que el temps passa i la memòria es fa curta, recordem algunes dades de Tavernes, d'abans i d'ara,  sobre els sous de l'alcaldia i regidors amb dedicació.

Recordem també que una de les primeres decisions del govern de Jordi Joan va ser rebaixar el 33% en el total de les retribucions als òrgans de govern i personal eventual. I això poc ha variat  després de 8 anys.

Darrer legislatura de govern del PP (2007-2011):

- Regidors amb dedicació exclusiva 56.066’36 euros bruts
- Sou del seu alcalde 62.952'61 euros bruts a l’any.

Legislatura actual govern de Compromís (2019-2023) 

- Regidors amb dedicació exclusiva 41.975 euros bruts
- Sou de l'alcalde 46.646 euros bruts assignats.

Ara cada lector que compare sous de Compromís i del PP. I després que mire la situació econòmica de l'Ajuntament que va deixar el PP i la que ara hi ha amb Compromís. Hi ha portaveu que abans de parlar, hauria de recordar o assabentar-se de temps passats, de què feien els seus. I ací no val a dir: "Ah, jo no hi era".


¿Han estat cars o barats els responsables polítics actuals a Tavernes? 

Qualsevol ciutadà pot consultar en el web municipal  què percebien els polítics representatius de cada partit per assistència a òrgans col·legiats en la passada legislatura, 4 anys del 2015 fins el maig de l'actual 2019:

Jordi Joan, alcalde: 37.020 euros
Eduardo Bononad, portaveu d’EU-Acord Ciutadà: 30.640 euros
Eva Palomares, portaveu del PP: 28.280 euros
Víctor Borras, portaveu del PSOE: 28.280 euros


Foren cars o barats?

Una informació prèvia: L'Ajuntament és l'empresa més gran del poble, amb més de 200 treballadors i gestiona sobre els 15 milions d'euros a l'any.  


L'alcalde Jordi Joan va cobrar el sou de les Corts no de l'Ajuntament, on cobrava les percepcions de comissions i plenaris, com contempla la llei. 

Si mirem la gestió feta i els resultats obtinguts, l’alcalde Jordi Joan, amb  cost de 37.020 euros bruts en 4 anys, ha estat molt barat. Sense entrar en les grans responsabilitats de l'alcaldia que no tenen els portaveus de l'oposició, només cal recordar: el resultat econòmic de l’Ajuntament (reducció de 27 a 5 milions de deute), romanents positius de tresoreria, aconseguir 1’5 milions d’euros per al col·lector, pagar aparcament, recuperar la piscina per a Tavernes, invertir més de 6 milions els dos darrers anys en obres diverses en poble i platja i un munt de projectes (col·lector, circumval·lació, etc)  massa explicats i que faria el llistat molt llarg. 

A més, eixa quantitat està més que pagada amb l'estalvi d'interessos que ha tingut l'Ajuntament gràcies a la gestió de govern de Jordi Joan dels préstecs bancaris. 

No podem dir el mateix dels portaveus del PP i del PSOE:  ¿Algú pot dir un projecte, una idea expressada en plenari que beneficiarà Tavernes? ¿Algú pot dir una proposta d’obra o inversió a incloure en els pressupostos municipals, quan sempre els votaven en contra?

Molts i molts dels projectes d'obres presentats en la legislatura, els votaven en contra. No cal fer massa memòria. La seua tasca en 4 anys ha estat no, no i no i criticar i criticar, cap proposta ni acció en positiu per a Tavernes. Han estat uns polítics caríssims.


Nosaltres salvem al Sr. Bononad, únic membre de l’oposició que ha fet propostes, sempre raonades, basades moltes en arguments tècnics, en l’experiència positiva, i sempre posant racionalitat i trellat en tot allò que proposava i també en que li criticava a Compromís, però sempre raonat i en positiu i mirant pel be de Tavernes. Amb independència que el govern acceptarà o no les seues propostes, va fer una oposició com cal.

Una persona del tarannà del Sr. Bononad sempre cal en un plenari. Ens fa la impressió que el recordarem per a bé, i bastant, en la present legislatura. 

 Errats o encertats és la nostra opinió, el nostre punt de vista. No de cap partit polític. Això que quede sempre clar.