L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dimarts, 27 d’agost del 2019

"Els festivals són un motor d'economia per a Tavernes i platja" ha indicat Josep Llácer, responsable de l'àrea de festivals.



El Mediterrània Festival celebrat el passat cap de setmana a la platja de Tavernes ha tancat els concerts amb un impacte econòmic excel·lent. Segons l'organització “el benefici econòmic per a la platja es calcula al voltant dels quatre milions d'euros”.

Josep Llacer, responsable de festivals del govern municipal de Compromís, també fa una valoració positiva de les xifres donades a conéixer per l'organització i ha assenyalat que “sens dubte els festivals són un motor més de la economia de la platja, pel seu gran impacte que tenen sobretot en el sector de la hostaleria i en el turisme, a més de la promoció indirecta que fan de la ciutat i de la nostra platja”.


Per a Llacer “la dinamització de la nostra platja gràcies als festivals és evident, i és voluntat del govern municipal de continuar apostant per la seua celebració i millorar-los any rere any, de manera que les molèsties al veïnat siguen mínimes i es puga compaginar sense problemes el dret al descans amb la celebració dels espectacles”.

L'impacte positiu afecta també a la creació de llocs de treball i segons el comunicat del Mediterrània Festival, s'han contractat 180 treballadors directes per als treballs propis del festival, que arriben fins als 250 en contractació  indirecta. 

Sobre aquest particular, el responsable municipal de l'àrea de festivals recordava que “molts dels contractats, cas de muntadors, responsables de barres o altres treballs d’instal·lació i manteniment del recinte, han viscut en Tavernes un temps, amb la qual cosa han beneficiat el sector d’hostaleria i el sector immobiliari de lloguer de pisos”.


Josep Llácer ha mostrat la seua satisfacció perquè un any més s’han celebrat sense cap tipus d’incidents, ni en el recinte ni en els voltants,  tot i que en els cas dels dos festivals multitudinaris, l’Iboga o el Mediterránea, han comptat amb l’assistència de milers d'espectadors, 30.000 en el Mediterrània, segons l'organització.

La direcció del festival ha agraït a l'Ajuntament l'esforç que suposa la coordinació i facilitar els mitjans perquè un esdeveniment com aquest siga tot un èxit, així com també els cossos i forces de seguretat per vetlar per la seguretat dels assistentes.


Al respecte, Josep Llácer, que és també responsable del àrea de Seguretat Ciutadana de Tavernes ha recordat que l’Ajuntament sempre treballa per assegurar que no hi haja problemes d'ordre públic ni de transit, per això, tal com ha confirmat prèviament a la celebració dels festivals es reuneix la Junta de Seguretat vallera i es prepara tots els efectives (policia local, Guàrdia Civil i policia nacional).

 "L'objectiu és previndre problemes, assegurar l'ordre i evitar qualsevol tipus d'incidents" però sobre aquest tema el regidor assenyalava que els espectadors i assistentes a tots els festivals celebrats a l'estiu han tingut un comportament excel·lent.