L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

diumenge, 25 d’agost del 2019

Mai no es tard si hi ha un bon final, com sembla ser serà l'electrificació del Golfo i l'arribada d'empreses




"Mai no és tard si hi ha un bon final" sol dir-se, i tot apunta a que hi haurà un bon final perquè la notícia que ahir vam informar, que és una molt bona notícia per a Tavernes, pot ser que no siga l'última sinó l'inici de l'interés de moltes empreses que, seguint l'exemple d'ALPESA i de "Clave Denia" elegesquen ubicar-se al Polígon El Golfo una vegada estiga acabada l'electrificació. 

Perquè com diu el diari "Levante-EMV" en un titular, el Polígon el Golfo és "Un polígono casi completo tras años bloqueado por falta de electricidad" i, efectivament, portem molts anys, des del 2003 ençà, quan van començar les obres adjudicades a Calviga.

Nosaltres explicarem la història per coneixement dels nostres lectors. I començarem recordant que en maig del 2003, l'Ajuntament va aprovar el projecte del “Polígon del Golfo”, d’uns 200.000 metres quadrats, i adjudicava les obres a Calviga per acabar-se en 28 mesos. Però va faltar l’electrificació, i durant els 8 anys següents a l'acabament de les obres, els governs del PP de l'Ajuntament va fer molt poc per aconseguir el servei.



Després es va dir que s'instal·laria una línia d’alta tensió des de la futura subestació del Brosquil (Cullera) a la subestació del Polígon del Golfo, i s’executarien dins del Pla Elèctric Nacional 2010-2015. Però l’any 2011, Rajoy es fa càrrec del govern de l'Estat i, tal com va fer amb el projecte del riu Vaca, va anul·lar la subestació del Golfo.

Davant eixa anul·lació, el nou alcalde Jordi Joan, de Compromís, es va entrevistar a Madrid amb els responsables del Ministeri d’Indústria per demanar s'incloguera en el següent Pla Nacional, del 2015-2020. La resposta va ser que la sol·licitud havia d'eixir de la Generalitat.

Per tant, es van fer més i més entrevistes amb els responsables valencians del PP de la Generalitat. Totes sense cap resultat. L'electrificació del Golfo i, no ho oblidem, dels nous sectors de la platja, tampoc no foren incloses pel govern del PP en el Pla Elèctric Nacional 2015-2020. l mentrestant, silencia absolut del PP de Tavernes, cap gestió per a recolzar el govern municipal de Compromís.

Reunions amb la directora general d'Indústria i Energia de la Generalitat , Júlia Company

La passada legislatura del 2015-2019, va continuar Compromís al front del govern, i les eleccions portaren un canvi en la Generalitat. Jordi Joan, el regidor d'Hisenda Perfecto Benavent  i el regidor d'Urbanisme, Josep Llàcer, reinicien les converses amb els directors generals d'Indústria i Energia del govern del Botànic, Diego Maciá i Júlia Company, que es mostraren sempre receptius i decidits a impulsar l'electrificació del Polígon del Golfo.

Com que no entrava en el Pla Elèctric Nacional 2015-2020, i davant no esperar més, es va contemplar l'alternativa d'una línia exclusiva per al Polígon el Pla i el sector 6 de la platja. Van ser dos anys de moltes reunions, gestions i estudis amb la Generalitat i Iberdrola.

Jordi Joan i Josep Llàcer reunits amb director generl d'Industria i Energia, Diego Macià.
Eixes reunions i gestions van tindre fruit amb la publicació primer en el BOP el dia 10/01/2018 i després en el DOGV del 17/05/2018 de l'aprovació del projecte, utilitat i informació pública per a procedir a l'autorització de l’electrificació del Golfo. Finalment, en el mes de desembre d'eixe mateix any 2018 (document superior), la Generalitat donava l'autorització definitiva, amb la qual cosa 15 anys després, començava la recta final de l'electrificació del Golfo.

L'obra a executar per Iberdrola és una línia mixta de mitjana tensió a 20 kV aèria-subterrània des de la connexió en la ST Valldigna, en el camí del Pla, que discorrerà per les partides el Pla, el Mançanet, el Tol·lo, l’Albelló, la Tremutxa i el Golfo, fins al centre de repartiment el Golfo núm. 1 del terme municipal de Tavernes. Una inversió de 318.569 euros per a una línia de vora 6 km dels quals la meitat aniran soterrats.