L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimarts, 6 d’agost del 2019

El Consell destina 600.000 euros per reparar camins de les localitats afectades pel termporals d'abril, entre les quals hi ha Tavernes.


El Ple del Consell Valencià del passat divendres va aprovar la declaració d’emergència d’un conjunt d’obres que han de solucionar els danys dels temporals del passat mes d’abril que van afectar Tavernes, però també moltes localitats de la Safor-Valldigna, la Ribera i la Marina Alta. El Consell ha dedicat per aquestes obres vora 600.000 euros en total. 



Això és el que vam publicar aquells dies: 


Tal com vam indicar en aquella crònica i cal tindre molt en compte,  les pluges d’abril venien a sumar-se i a augmentar molt més les conseqüències de les grans pluges que havíem patit en la tardor, amb afecció a molts camins del terme municipal, que van quedar en mal estat.

La regidoria d’Agricultura, que dirigia també aleshores Emili Enguix, va elevar un informe de danys que incloïa els camins de la Perrera, Alcudiola, Massalari, Racó de Joana, Redó, Baix del Cambro, Entrada de Garrofero, Entrada al Ràfol, camí del Mirador, Pla de les Creus i Fontetes de Cantus. 




El mateix informa incloïa també l’afecció de les comportes de la Sàquia Mare, riu Vaca i Canal de Defensa, a més d’afecció al clavegueram en distints llocs del casc urbà, en especial carrer Verge de Desemparats i Santa Anna.

Segons ens ha confirmat el regidor Emili Enguix, responsable de l’àrea, fa uns dies van visitar Tavernes tècnics de la Conselleria per visitar els camins afectats, però el regidor desconeix ara mateix la decisió que han pres sobre les demandes de Tavernes, i quines obres s’inclouran en aquesta actuació d’emergència. 



La Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica va declarar la urgència dels treballs en una passada resolució del 23 de juliol. Les obres s’han encomanat a l’empresa pública TRAGSA amb un valor de 590.742 euros i el termini d’execució de 3 mesos.

Les fotografies ens mostren distints camins afectats, primer per les pluges de la tardor, i uns mesos després per les d'abril.