L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

divendres, 2 d’agost del 2019

L'Ajuntament ja ha iniciat la neteja de rius i barrancs amb prevenció de les pluges de la tardor


La millor medicina diuen que és la prevenció i així ho ha entés l'Ajuntament de Tavernes que, a través de la regidoria d'Agricultura que dirigeix el regidor de Compromís Emili Enguix ha iniciat les tasques de neteja de rius i barrancs. 



"Ens avancem a les possibles pluges que, amb bastant seguretat, tindrem a la tador. Si comprovem les dades del 2018, cal recordar que, segons les dades d'AVAMET, arreplegarem en el casc urbà un total en l'any de 1267 litres al poble, i d'ells 865 litres foren en la tardor. D'ací l'interes d'iniciar les tasques i estar preparats" ens ha dit el regidor Emili Enguix.

Les primeres intervencions es realitzen a trams de la séquia Cano/Bova, entre autopista i carretera, uns llocs on massa vegades les canyes que majorment ens venen de dalt, s'acumulen i fan de barrera.



El treball de neteja l'està executant la brigada agrària amb l’ajuda de la màquina comprada la passada legislatura pel govern de Compromís, una retroexcavadora petita que ve demostrant any darrere any l'encert de la compra ja que des de fa 3 anys és la màquina qui neteja el riu, amb l'estalvi de no haver de contractar a empreses externes.

El regidor ha confirmat igualment que s'està a l'espera de que el riu s'asseque o abaixe el cabdal per poder entrar les màquines, completant les tasques que ara es fan de neteja de canyes per fora.



Segons hem pogut saber les tasques començarien per l'assut i des del pont de Caixa, tant en senti cap a la carretera com en sentit aigües amunt, al terme de Benifairó i igualment s'intentarà actuar en la part alta del Cambro.

Ací cal recordar que l'Ajuntament va realitzar el passat mes d'abril, i aprofitant que el riu estava pràcticament sec, la neteja de les canyes amuntegades en la tardor del 2018, a espatles d'Envasos Grau. En la tardor havia estat impossible arreplegar-les per l'aigua que passava i també perquè calia una màquina amb un bon braç per a arreplegar-les de dins del llit. 



Com es sabut, la neteja de rius i barrancs no és cosa de l'Ajuntament, sinó que li correspon a la Confederació del Xúquer. L'Ajuntament no té cap competència ni obligació, però es veu obligat a fer la neteja perquè després els perjudicis sempre són per als veïns de Tavernes.