L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dilluns, 5 d’agost del 2019

VI Festival de Corals "Cançons a la mar"



 El paisatge del llac de la Goleta acaronat per la calidesa de les darrers llums de la posta del sol d’anit, va ser el magnífic escenari on ahir es va celebrar el “VI Festival de Corals - Cançons a la Mar” (fotografia superior, actuació conjunta). 
El festival ha triat com a lloc de celebració l’esplanada davant del llac, un espai que ofereix un marc incomparable i bell, com es pot comprovar en les fotografies, però en aquesta ocasió l’escenari es va desplaçar un poc per tal de centrar-lo amb la placeta de les palmeres. 
El marc era insuperable i el sistema de llum contribuïa també, com un element més de l’escena, a donar notes de colorit mentre actuaven les corals. Un bon muntatge de llum i so que cal reconèixer el mèrit a Suso, que al final del festival va rebre també un aplaudiment. 
El festival va ser un èxit total tant per la presència de públic, enguany amb vora 1.000 cadires, i també per la qualitat de les corals participants i les cançons interpretades. I amb això una perfecta organització de l’esdeveniment, com ens té acostumat, a càrrec de la coral amfitriona, “Coral Marinyén” de Tavernes i de l’Ajuntament de Tavernes.


 
Després de les actuacions de les corals, i abans de la interpretació conjunta del cant comú de “La Barraca” d’Antonio Chover, una cançó que sempre ens arriba al cor dels vallers, va tindré lloc l’acte protocol·lari de lliurament de records als presidents de les corals participants i també a l’alcaldessa de Bunyol, Juncal Carrascosa. 
L’alcalde de Tavernes, Sergi González i la regidora de Turisme, Anna Bellver, del govern de Compromís, van lliurar els records. L’alcalde va dirigir unes breus paraules on felicitava tots els participants, i celebrava la consolidació del festival perquè dona un plus cultural a la nostra ciutat. 
El president de la Coral Marinyén va dirigir unes paraules per tal de considerar com a consolidat el festival, que va a més en presencia de públic any rere any i va agrair la col·laboració rebuda des de l’Ajuntament. 
Les corals participants 

 
La primera coral que va intervindré va ser el “Nou Orfeó” d’Ontinyent dirigit per Carlos Moisés Miró que va interpretar “Esta tierra” de Busto, “Eres tú” de Calderón, “Ipharadisi-Siyahamba” tradicional africana i “Tinto con limón” de Breque.
La “Coral Armonica” de Bunyol dirigida per José Carrascosa va oferir “Mon pare no té nas” popular valenciana, “Alma, corazón y vida” de Adrián Flores, “Cantares” de Machado-Serrat i “Maria la portuguesa” de Cano. 
La tercera coral va ser la de la veïna Oliva “Coral Santa Cecília” dirigida per Josep Malonda amb les cançons “Salió de Jamaica” de Viro, “Noches Iarenses” popular de Veneçuela, “My way” de Francois i Fevaux, “Paraules d’amor” de Serrat. 


Va tancar el festival la coral amfitriona “Marinyén” dirigida per Fran Lledo que oferiren “Ave Maria Guaraní” de Morricone, “La pau és el camí” de Dvorak, “What I wonderful world” d’Amstrong, “Aleluia” de Cohen i “Nabuco” de Verdi. les dues últimes cançons van estar acompanyades al piano per Rosana Torres Franco.
Com ja hem dit, el cant comú de totes les corals cloïa el festival i la interpretació de “La Barraca” d’Antoni Chover interpretada per un centenar de veus, emocionava al nombrós públic assistent, que tancava amb un gran aplaudiment el festival d’enguany. Com a resum, dir que veiem molt positiva la consolidació del Festival de Corals “Cançons a la mar”, ja convertit en un referent de qualitat entre els festivals que ofereix Tavernes a l’estiu.
Publiquem més fotografies del festival al nostre perfil de facebook