L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

dimarts, 20 d’agost del 2019

Àrees de gestió i indemnitzacions anuals dels regidors sense exclusivitat


 

S'ha d'entendre que partim de dos situacions distintes i diferents quan a les percepcions que reben els regidors: per un costat tenim tres regidors, alcalde inclòs, de Compromís que tenen dedicació exclusiva a l’Ajuntament i cobren un sou de l’Ajuntament, estan en nòmina, com uns funcionaris. Vaja, ni més ni menys igual que al llarg de les legislatures des del 1979 han tingut exclusivitat regidors del PCPV, d’EU, del PP i de Compromís. La seua activitat laboral, el seu treball, el fan a l’Ajuntament i el dediquen a la gestió municipal. Tot legal i segons la llei.

Els altres 14 regidors no tenen dedicació exclusiva. No estan en nòmina de l’Ajuntament i cobren allò que s’en diu “indemnitzacions / dietes” per assistència a òrgans col·legiats municipal: Junta de govern, Junta de Portaveus, comissions i plenaris.

Ho varem dir i redir: estàvem parlant de les indemnitzacions a regidors, d'allò que s'aplicava per igual a tots els regidors sense nòmina, sense exclusivitat. No es poden tractar igual sous i indemnitzacions, fer un mateix pot i mesclar quan pressupostàriament no és el mateix ni es tracten igual.  No és igual un sou i una indemnització ni es contemplen al mateix capítol, l'1 i el 2 de despeses.

Informar no és  barrejar xifres, un “tottum revolutum” sense cap distinció i explicació de les responsabilitats dels regidors que justifiquen el sou o les indemnitzacions. 


Des del primer moment hem dit que parlàvem del grup de regidors que no tenen exclusivitat, és a dir, d’aquells que cobren indemnitzacions-dietes, n’hi ha del govern i tots els de l’oposició. Però mentre els regidors del govern tenen responsabilitat de govern i de gestió de les àrees, n’hi ha de l’oposició que sense tindre cap obligació de govern ni cap responsabilitat, cobren més que els del govern, i com no és treballar en exclusivitat, qui ho desitge por practicar, fins i, tot el pluriempleo. 

No hi ha cap regidor de l’oposició amb responsabilitat i gestió de cap àrea municipal (Hisenda, Agricultura, Contractació, Esports, Educació, Cultura, Serveis Socials, etc i etc), no firmen cap document de gestió, no decideixen les solucions dels problemes del dia a dia, no avaluen mai cap proposta, ni econòmica ni de gestió, etc. però cobren tant o algun més que els regidors del govern que tenen les responsabilitats i gestionen les àrees de govern. 

Està ben clar que una cosa és estar en nòmina i tindre un sou per treball exclusiu a l'Ajuntament i altra cosa ben distinta és cobrar indemnitzacions.  Està ara clar, o ho haurem de repetir?
 
Indemnització anual sobre la base dels 11 plenaris ordinaris que celebra l'Ajuntament
Per a més informació, i per si en el quadre primer no ha quedat prou clar, us repetim el quadre. Davall us detallem les gestions dels regidor sense exclusivitat de Compromís,  un treball i una faena per la qual cobren fins i tot menys que els regidors de l’oposició, que no tenen cap responsabilitat ni gestionen res. 

Mónica Palomares Bixquert (3a Tinència d’Alcaldia). DELEGACIÓ DE MEDI AMBIENT, SANITAT, COMERÇ, TURISME, EDUCACIÓ I PROMOCIÓ LINGÜÍSTICA.

Àmbits als quals es refereix la delegació:
- Medi ambient
- Benestar animal
- Sanitat
- Comerç local
- Turisme
- Educació
- Promoció lingüística 

Noèlia Alberola Elena (4a Tinència d’Alcaldia). DELEGACIÓ DE SERVEIS SOCIALS, DEPENDÈNCIA, LA DONA, IGUALTAT, MEMÒRIA HISTÒRICA I COOPERACIÓ. 

Àmbits als quals es refereix la delegació:
- Serveis socials
- Dependència
- Dona
- Igualtat
- Memòria Històrica
- Cooperació
- Joventut
- Agricultura i Brigada Agrària

Encarnación Mifsud Estruch (5a Tinència d’Alcaldia. DELEGACIÓ DE CULTURA, FESTES I RELACIONS AMB ELS GRUPS POLÍTICS. 

Àmbits als quals es refereix la delegació:
- Cultura
- Festes
- Relacions amb grups polítics 
Anna Bellver García. DELEGACIÓ D’EDUCACIÓ, TURISME I PROMOCIÓ LINGÜÍSTICA 

Àmbits als quals es refereix la delegació:
- Turisme
- Educació
- Promoció lingüística 
Vicent Emili Enguix Gimeno. DELEGACIÓ MATÈRIA D’AGRICULTURA I BRIGADA AGRÀRIA 

Àmbits als quals es refereix la delegació:
- Agricultura
- Brigada Agrària