L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimecres, 7 d’agost del 2019

La banda de Tavernes grava un documental a la Plaça Major sobre l'impacte cultural de les bandes




La plaça Major de Tavernes va recuperar a poc a poc la tranquil·litat després de convertir-se en un plató de rodatge improvisat amb l'enregistrament en directe de l'actuació de la "Societat Instructiva Unió Musical de Tavernes de la Valldigna”, que va interpretar diferents peces musicals com "Hispània" d'Oscar Navarro, "Portillo Andaluz" de Juan Manuel Molina o l'estrena del pasdoble compost pel mestre-compositor, Rafael Garrigós, dedicat a la nostra Societat Musical.



La SIUM de Tavernes de la Valldigna, amb més de 135 anys d'història, “és una de les societats amb més solera de la nostra província” tal com explicava el seu president, Vicente Hijarro. “Presentar-nos al certamen provincial i guanyar va ser tot un honor, tenint en compte que era la primera vegada que hi participàvem. Tenim músics, joves i majors de primera línia”.



Per a l'alcalde de la localitat, Sergi González, potenciar el patrimoni cultural del municipi serà prioritari en els pròxims anys. “A Tavernes tenim una tradició musical molt important i des de fa molt de temps. De fet, és una banda molt nombrosa i amb molt de potencial. El que volem és continuar treballant. Per a aquest poble és un orgull veure com ens representen allà per on van”.

 

 Un pasdoble dedicat a la SIUM de Tavernes de la Valldigna 

Aquest enregistrament va ser una mica d'especial, perquè era la presentació d'un pasdoble dedicat a la SIUM de Tavernes de la Valldigna i compost pel mestre Rafael Garrigós. “Compondre aquest pasdoble, -va explicar-, és un petit homenatge a una banda que em sent orgullós de dirigir. Un homenatge a tota la seua història. Al treball de molts anys, dels músics d'ara, els anteriors i els que vindran”. 

Rafael Garrigós assenyalava que “va ser un gran plaer competir amb ells en el certamen de la Diputació de València, on aconseguim un primer premi i que ens ha brindat l'oportunitat de participar en aquest documental”



Música que es “veu” i “s'escolta” en tecnologia 4K 

Aquest projecte audiovisual, amb recursos, -terrestres i aeris-, dels enclavaments més emblemàtics de Tavernes, forma part d'una sèrie documental formada per 17 lliuraments rodats per la productora audiovisual valenciana "Tossalet Produccions", amb drons, operadors especialitzats en càmeres 4K, unitats mòbils, grua de cap calent, il·luminació i sonorització especialitzada i direcció de fotografia, a més del treball humà integrat per prop de 30 tècnics i professionals.

La tasca va comptar amb l'assessorament musical del reconegut director Jaime Francisco Ripoll, acostant així a l'espectador a l'impacte cultural i social que la banda de música té en el municipi al costat de la seua aportació a la cultura musical valenciana.

Comunicat oficial traduÏt