L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dimecres, 21 d’agost del 2019

La mar no estava en calma.. i Goleta no en queda!!!


 Hem estat aquest matí en la platja de la Goleta, després d’una nit on el soroll del mar era perfectament audible a alguns centenars de metres. Mal oratge, maror, ones altes tota la nit, colpejant contra la platja de la Goleta, uns embats que encara continuen tot i que sembla que, amb el pas de les hores, ja va amainant.

I la Goleta? Doncs no ha estat com en altres ocasions en ple hivern o primavera, potser perquè el temporal tampoc era de la virulència i fortor d’eixes estacions, però siga com siga la platja ho notarà, de fet ja es notava aquest matí la desaparició d'arena, i haurem d’esperar a la calma per poder mesurar l’amplada de la franja d’arena que podrem gaudir en el temps que queda d’estiu. Voldríem equivocar-nos, però segurament en tindrem menys d’arena, com sol passar sempre que hi ha temporal i maror.



Fa uns mesos ací mateix i en un article que titulàvem “Tavernes i Fuenteovejuna”, feiem una crida als partits del consistori perquè sumaren esforços, anaren tots a una,  a l’hora d’exigir la solució definitiva al Ministeri de Transició Ecològica. Cal dir que Demarcació de Costes depèn d’eixe Ministeri. 



La portaveu del PP en el passat plenari feia la mateix reflexió que nosaltres, cosa que sincerament ens va alegrar i es digne de lloança i d’aplaudiment perquè beneficia Tavernes. Més, quan suposava un canvi en la postura dels 8 anys anteriors, quan mai va haver una declaració del PP de Tavernes exigint al govern de Rajoy de l’Estat, del seu partit, una solució i un canvi de postura al vot negatiu en el Congrés a la demanda de Compromís d’habilitar la partida de 200 milions per solucionar tots els problemes que té el litoral entre Cullera i Oliva. 
 


Joan Fuster deia que cal reivindicar sempre el dret a canviar d'opinió, perquè segons afirmava, és el primer que negaran els rivals polítics. No,  no negarem el dret que té el PP de Tavernes a canviar la postura que ha mantingut fins ara en la Goleta, sinó més bé el contrari, li agraïm eixe canvi, li l’aplaudim. Al cap i a la fi, és per Tavernes. Endavant, tots plegats com a Fuenteovejuna! 

La carta que l’anterior alcalde Jordi Joan va enviar a la responsable del Ministeri de Transició Ecològica fa mesos, molts mesos, segur que dorm en el calaix de l’oblit. Es demanava una reunió per tractar el greu problema de la Goleta i buscar solucions DEFINITIVES no pegats de reposició d’arena. Un altre tema on cal anar junts, agafats de la mar, i emprar els representants a Madrid no només per a la reunió, sinó per establir en eixa reunió amb el Ministeri un calendari clar i precís de solució. 



I recordem: el problema de la Goleta ens el va crear el mateix Ministeri amb les actuacions al riu de Cullera.