L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dimarts, 6 d’agost del 2019

PLENARI D'AGOST DEL 2019: I que és Fuenteovejuna? Doncs... tots a la una!


Fa nomes unes setmanes parlàvem de la Goleta (foto superior) i publicàvem textualment en l'article: "Serà aquesta la legislatura del “Fuenteovejuna” valler? O siga, tots els partits polítics a la una, amb exigència a Madrid de solucions per damunt dels interessos de partit, que és el que ara ha primat en grans temes vallers com el projecte del Vaca o la mateixa solució a la Goleta.

Almenys això és el que proclamaren i esperem acomplesquen, més que res els representants vallers dels grans partits estatals, els que poden governar l’estat, en les dues sessions de nomenament d’alcalde: la defensa i el treball pels interessos generals de Tavernes".

Agost del 2013
Ahir mateix, 5 agost del 2019
 
Sembla ser que aquell article el va llegir la portaveu del PP valler i per això ens satisfà i ompli d'orgull que ahir en el plenari usarà els nostre arguments i demanarà això a tots els partits: anar a una per aconseguir que el govern de Madrid solucionara el problema de la platja de la Goleta que, com vam dir, i ara tornem a repetir a continuació té cada anys més arena, perquè les reposicions no valen. Vaja fer com Fuenteovejuna, que déiem nosaltres. I què és Fuenteovejuna? I responia Lope de Vega: "Todos a una".

La transgressió marina (i no intrusió com va dir malament) de la platja de La Goleta està clar que es deu als efectes dels dics i espigons construïts a la desembocadura del Xúquer, que sembla barren el pas als sediments marins i fan que es dipositen al nord, mentre les platges del sud, el Brosquil i la Goleta, la perden.


Agost del 2013
Ahir mateix, 5 d'agost del 2019
Però clar.... a buenas horas, mangas verdes, que diuen els castellans. A la portaveu del PP, després de 8 anys de silenci, se li acut ara demanar la unió de tots els partits per anar a reclamar a Madrid, on per cert ara ja no manen, mentre quan el seu partit amb Rajoy de president tenia el govern, es permetien el luxe de votar sempre en contra de les esmenes de Compromís que demanaven les actuacions urgents des del Brosquil a Oliva. Ho varem explicar també en un altre article.

Cal aclarir que els darrers anys no només va ser el PP qui va votar en contra de la regeneració de la Goleta que proposava Compromís en els pressupostos de l'Estat: Ciudadanos partit que va recolzar i aprovar els darrers pressupostos de Rajoy, també va votar en contra de les esmenes de Compromís, aquesta de la Goleta i la de del riu Vaca.

Les fotografies les vam fer ahir de mati per publicar un article comparatiu de la franja d'arena, però les circumstàncies del plenari d'anit, ens han fet canviar el sentit original, encara que conservem el que volíem denunciar: cada any la franja d’arena és va estretint i és més gran el perill d'arrossegament d'arena per la mar de la mar quan hi ha temporal. I Madrid de vacances.