L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

dissabte, 17 d’agost del 2019

Però.. s'ha celebrat el Festival Sete Sóis Sete Luas?

Carlo Faiello i Tammurrata Remix 2013

Enguany Tavernes i les comarques veïnes han pogut assistir i gaudir, i damunt gratuïtament, de la 23 edició del “Festival Sete Sóis, Sete Luas” que, de nou i com ha fet des del primer any, ens ha ofert vetlades musicals amb l'art, els sabors i les millors músiques de la Mediterrània, gràcies a la presència damunt l’escenari de prestigiosos artistes estrangers i estatals. La plaça del llac de la Goleta plena tots els dies.
 
Ana Lains 2014
El festival és internacional, tant pels artistes que hi actuen, com pel suport que rep tant des del Programa Cultura de la Unió Europea com dels 11 països (Brasil, Cap Verd, Croàcia, França, Grècia, Israel, Itàlia, el Marroc, Portugal, Romania i Espanya),representats per les 30 ciutats que hi participen, entre les quals Tavernes té l’honor de ser una de les seus espanyoles, i si no anem errats la més veterana. Això representa, si fa no fa, uns 400 artistes implicats i una proposta de 150 concerts de música popular, a banda de les manifestacions culturals i artístiques, gastronòmiques, etc. que se solen fer en moltes seus.
 
Taller de cuina de la Toscana 2013

Fer ara una relació dels músics que han passat per Tavernes, les mostres gastronòmiques o les exposicions al voltant del festival muntades en el monestir de Santa Maria de Valldigna, entre elles una del premi Nobel Dario Fo, o bé parlar dels músics valencians que gràcies a “Sete Sóis Sete Luas” han actuat a Itàlia, o dels artistes plàstics locals que han exposat i, fins i tot, han bastit obra escultòrica a Portugal o Itàlia, faria la relació interminable. 23 anys de festival donen per a molt. Només feu una cerca al buscador del nostre blog amb “Sete Sóis” i ho comprovareu. I només dels darrers onze anys. 
 
Taraf Goulamas 2014
 Amb tot, sembla ser que, fora del nostre terme municipal, el festival no interessa. Feu un repàs a la premsa escrita comarcal d’ahir divendres i avui dissabte: mentre altres festivals tenen una presència gran i continua en les pàgines d’eixa premsa comarcal – ¿o serà millor dir premsa de Gandia?- el festival “Sete Sóis Sete Luas”, malgrat el seu historial i qualitat de programació, una vegada més no ha merescut cap atenció. 
 
La Mal Coiffée 2013
 
En eixa línia hem escoltat bastants comentaris, tant d’espectadors com de regidors del consistori que es feien ressò d’eixa falta d’informació sobre l'actuació del dia en la premsa comarcal. Sembla ser que Tavernes, més enllà d’alguna notícia sobre la política local, interessa si apareixen peixos morts en un canal després de tres dies seguits d’onada de calor ofegant o quan al costat d’un clavegueram apareix una panderola... 
 
Aitana Ferrer 2011
 
A nosaltres ens agradaria un canvi, encara que siga per fer front al desarrelament evident de Tavernes envers una comarca, la Safor - o és Safor-Valldigna?- que a la Vall mai no acabem de vore com a nostra, almenys des del sentiment de formar-ne part.