L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dijous, 8 d’agost del 2019

Una onada d'art i música mediterrània aclapararà Tavernes a partir del dia 10



El Festival Sete Sóis Sete Luas, promotor de les arts i de les cultures de la Mediterrània i del món lusòfon, amb el suport del Ajuntament de Tavernes i del Programa Europa Creativa, torna un any més per a celebrar la seua XXVII edició amb artistes internacionals. 

Aquesta és la nota de premsa oficial (traduïda per nosaltres) que un any més ens envia l'organització.  El nostre agraïment.

10 d'Agost, a les 20h, en Ermita de Sant Llorenç




Concert de Xiomara Abellò. Graduada en guitarra de jazz pel Conservatori Superior de Música de València, formada en guitarra clàssica i llicenciada en Filologia Anglesa.

Ha treballat com a guitarrista amb formacions de diferents estils que van des de la música tradicional cubana, la música brasilera i el teatre musical fins a la cançó d'autor. El 2016 s'endinsa com a directora escènica i compositora amb l'obra interdisciplinària "El castell de naips". Actualment presenta el seu primer treball com a cantautora "Entre teles".

És per una d'aquestes composicions, Pena, aigua, aire, que rep en 2018 el premi de votació popular en el concurs "Cantautors amb la veu petita", dins del Petit Festival de Benicarló, així com en el Certamen de Joves Cantautors Ciutat de Xàtiva. 

L'11 d'Agost, a les 22h30, en Parc del Llac – Platja de la Goleta



L'última producció del Festival, l'Orkestra Popular des 7Luas que permet la trobada musical entre artistes dels diferents països de la Mediterrània, on es realitza el Festival i, si és possible, la creació d'una llengua mediterrània comuna. Una unitat artística que reuneix la força de diferents cultures musicals: el resultat és un deliri musical que representa l'esperit eclèctic i multifacètic del món mediterrani i de parla portuguesa. Fa part d'aquesta producció el músic de Ceuta, Javier Blanes Mercat. 

El 12 d'Agost a les 22h30, en Parc del Llac – Platja de la Goleta



La nova creació artística original 2019 del Festival Sete Sóis Sete Luas "Med Arab Jewish 7Sóis Orkestra" es proposa per a promoure el diàleg intercultural, gràcies a la presència de músics jueus, musulmans i cristians, representatius dels tres móns culturals i religiosos típics del Mediterrani i del sud d'Europa.

Aquesta creació vol, per tant, contribuir a l'aproximació entre les diferents cultures mediterrànies i compta amb la participació de 6 prestigiosos mestres representatius de 6 diferents cultures de les dues ribes del Mediterrani. Amb Arnaud Cance (França) a l'acordió i percussions, Stefano Saletti (Itàlia) al bouzouki, Harry Peregone (La Réunion) a les percussions, Soukaina Fahsi (el Marroc) a la veu i Carlos Menezes (Portugal) al baix. Producció original del Festival Sete Sóis Sete Luas.



El 13 d'Agost a les 22h30, en Parc del Llac – Platja de la Goleta.



L’Ensemble de Ermesind, que vol agrair aqueixa bellíssima tradició de fanfàrries dels Balcans, amb el seu so cru i directe, inspirat en clàssics del folklore de Sèrbia, Bòsnia, Macedònia, però també de Romanía i Moldàvia. El seu repertori és una mescla de ritmes de ball i de cançons de “copa en mà”, en un intent humil però decidit, de promoure una forma de vida d'un temps oblidat però tan pròxim i necessari com un vell amic.



El 14 d'Agost a les 22h30, en Parc del Llac – Platja de la Goleta. 

Lucia de Carvalho, cantora, ballarina i percussionista, ens presenta una música lliure, viatjant i mesclant els ritmes del món amb els ritmes d'avui: les seues melodies són serenes, alegres, dinàmiques i els textos plens de missatges.

Després d'un primer àlbum llançat en 2011, Lúcia de Carvalho torna amb el seu nou projecte: Kuzola. En Kimbundu, la llengua regional angolesa parlada per la seua mare, Kuzola significa amor. Perquè l'amor per a Lucía és aqueixa energia benvolent que ens permet crear i construir ponts entre persones, països i cultures en harmonia amb la vida.

Tots els espectacles són amb entrada lliure.