L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimecres, 28 d’agost del 2019

Els veïns que utilitzen els serveis de l'ecoparc podran gaudir de bonificació en el rebut de reciclatge



Els veïns de Tavernes que utilitzen els serveis de l'ecoparc podran gaudir pròximament de bonificacions en el rebut de reciclatge de la Diputació perquè, segons ha confirmat la regidora responsable de Medi Ambient, Mònica Palomares de Compromís, des d'aquest agost, l'ecoparc valler compta amb un servei informatitzat que permet saber quins veïns o empreses dipositen materials i en quina quantitat.

Mònica Palomares ha confirmat que dins dels productes que es poden dipositar hi ha una gran varietat (mobles, electrodomèstics, xicotets residus d’obra per reparacions domestiques, restes de productes de neteja, pintura.. ), però són els productes més contaminants qui rebaixaran més la taxa a pagar. El Consorci de Residus Ribera-Valldigna, al qual pertany Tavernes i la resta de pobles de la Valldigna, estudia actualment la bonificació que s’aplicarà pròximament. 



La regidora ha explicat que des de l’Ajuntament “no solament aconsellem, sinó que demanem que s'use l'ecoparc i no solament per la bonificació, sinó perquè depositar els residus domèstics de tota mena en l'ecoparc és gratuït i facilita el seu reciclatge. Aqueixa acció és també beneficiosa per al medi ambient i terme municipal de Tavernes”. 

En aquest context, Palomares ha assenyalat la prohibició de deixar “abandonats” en camins o camps estris domèstics o electrodomèstics que, amb la seua degradació, només fan que contaminar el medi ambient, i ha recordat que tots aqueixos objectes són susceptibles del seu depòsit en els contenidores de l’ecoparc. “La responsabilitat de conservació del medi ambient és de tots, i amb aqueixes accions contribuïm a un Tavernes i a una Valldigna millor”. 



L'ecoparc de Tavernes és una de les 26 instal·lacions fixes que gestiona el consorci. El procés d'informatització identifica l'usuari pel DNI, o pel nombre fiscal en el cas de empreses, i anota el tipus i quantitats de residus que es dipositen que determinaran la rebaixa en el rebut de Diputació.

“La informatització en el mateix ecoparc facilita les gestions. No és necessari que cada usuari o empresa dispose d'una targeta per a aquest ús” ha afegit la regidora de Compromís, que considerava que es donen totes les condicions i facilitats per a l’ús responsable a tots els veïns.

Més informació: