L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

dissabte, 31 d’agost del 2019

Molt gran participació en la jornada de portes obertes de Bolomor



Dissabte, 31 d'agost, pel matí s'ha pogut gaudir d'una jornada de portes obertes al jaciment arqueològic de Bolomor, un dels més importants de la Mediterrània i referent perquè els visitants puguen descobrir els orígens i els poblaments paleolítics europeus, així com les formes de vida dels neandertals.


 L’activitat estava organitzada conjuntament per l’Ajuntament de Tavernes en col·laboració amb el Museu de Prehistòria de València de la Diputació de València i l'Associació Cultural Bolomor i s’ha dut a cap dins del període d'excavacions en el jaciment.



Els visitants, entre els quals estava l’alcalde Sergi Gopzález, la responsable de Turisme, Anna Bellver i el regidor de Patrimoni, Josep Llácer, tots de Compromís, que han estat rebuts pel  director de l'excavació Josep Fernández i l'equip d'arqueòlegs. 


La jornada de portes obertes permet a molts dels veïns de Tavernes, de la Valldigna i de les comarques pròximes visitar un dels jaciments arqueològics més importants d’Europa,  encara que com sol passar  sempre, l’afluència de visitants supera les previsions, cosa que demostra l’interés que  provoca el jaciment i l’encert de la seua potenciació des del govern municipal de Compromís com a destinació turística per a Tavernes.


La pujada ha estat en grups des de la zones de l’aparcament de Bolomor en tres torns a les 9’30, 11 i 12’30 hores amb un total de 130 inscrits, que estaven acompanyats al jaciment pels membres del Centre Excursionista de Tavernes.

Com sempre, ha estat molt emocionant per a tots els participants pujar a la cova i estar al jaciment que alberga les troballes i les restes associades al poblament humà més antic conegut a terres valencianes, així com escoltar les explicacions dels arqueòlegs i vore personalment tots els treballs que es duen a cap.


  
Projectes i actuacions pròxims

L’alcalde de Tavernes, Sergi González, ha aprofitat la visita per comentar amb Josep Fernández sobre els projectes de futur i entre aquests es troba la dotació dels serveis bàsics, sobre tot aseos policlinics, la dotació d’un gran contenidor que puga servir de lloc d’emmagatzament d’utensilis i ferramentes de l’excavació i dels tallers, cosa que es considera necessària per tal de no anar amb els materials amunt i avall,  i després uns dipòsits d’aigua que encara que no siga potable  si que servirà per poder netejar-se i fer alguns tasques en el jaciment.


En una altra fase, i per a més endavant, es contempla habilitar una zona on la gent puga seure i poder assistir a tallers o algun espectacle sobre la vida neandertal, tot sempre pensant amb l’objectiu d’un reclam turístic a més d’informació sobre la vida i hàbits neandertals.