L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

dimarts, 16 de juliol del 2019

Tavernes i Fuenteovejuna



Demarcació de Costes va procedir fa uns mesos a reposar part de l’arena que els temporals del mes d’abril s’engoliren de la platja de la Goleta.

Com en el seu moment vam informar, entre el 26 i el 29 d’abril passat s’abocaren 1.800 metres cúbics en la zona més propera a la ratlla de Cullera amb un intent de pal·liar els efectes del temporal que amb vents de més de 70 km/hora vam patir des de Dijous Sant fins dilluns de Pasqua.

En aquell moment es va dir que, al contrari d’altres anys,  no es va produir una reposició total de l’arena perquè la Delegació de Govern confiava en la regeneració de manera natural. Nosaltres ja vam dir que eixes bones confiances les consideràvem de complicat compliment, i sembla ser que la realitat ens dóna la raó quan ja som a la primera quinzena de juliol.




Les fotografies que publiquem ho deixen ben clar: una franja d’arena bastant estreta i amb perill de més arrossegament de la mar si es produeix algun temporal. No cal dir res més, només vore les fotografies.

Mentre tant, ha quedat sense resposta la carta enviada per l’anterior alcalde Jordi Joan en aquell temps, carta on demanava una reunió amb els responsables del Ministerio de Transición Ecológica, en concret amb la directora general de “Sostenibilidad en la Costa y el Mar”, Ana María Oñoro, per parlar de la solució definitiva al problema que pateix la Goleta però... atenció: el problema de pèrdua d’arena s’albira també en alguns punts de la zona de platja front a l’avinguda.

Serà aquesta la legislatura del “Fuenteovejuna” valler? O siga, tots els partits polítics a la una,  amb exigència a Madrid de solucions per damunt dels interessos de partit, que és el que ara ha primat en grans temes vallers com el projecte del Vaca o la mateixa solució a la Goleta.

Almenys això és el que proclamaren i esperem acomplesquen, més que res els representants vallers dels grans partits estatals, els que poden governar l’estat,  en les dues sessions de nomenament d’alcalde: la defensa i el treball pels interessos generals de Tavernes. Ho informarem.