L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

divendres, 4 de juny del 2021

La regidoria d'Educació organitza tallers mediambientals per a l'alumnat dels centres educatius vallers



La Regidoria d’Educació, que presideix la regidora de Compromís Anna Bellver, ha organitzat tallers d’educació mediambiental per als centres educatius del municipi amb l'objectiu que l’alumnat conega l’ecosistema propi que els envolta, així com la fauna i flora autòctona.


 
La regidora d’Educació, Anna Bellver, docent de professió, ha assenyalat que “els tallers són una bona forma perquè l’alumnat conega activament l’entorn natural de Tavernes i prenga consciència de la importància de respectar i cuidar el medi ambient”. També ha comentat i valorat el gran component lingüístic perquè aprenen el nom valencià de plantes i animals, que majorment desconeixen en haver-se canviat la forma de vida vallera de ser eminentment rural i amb molta implicació del camp fa unes dècades, a ser ara més urbana. 
 


Les sessions d’educació mediambiental van destinades als cicles d’Educació Infantil, Primària i ESO. L’alumnat participa en diferents tallers com "Qui viu ací" o "La fauna amagada", amb els quals coneix un poc més l’ecosistema natural característic del municipi i les espècies autòctones, així com la seua alimentació i procés biològic.
 


Per altra banda, amb el taller educatiu "Inspecció de Riu", l’alumnat de 5é de primària i ESO dels centres educatius vallers ha avaluat l’estat ecològic d’un tram del riu Vaca, aplicant tècniques d’avaluació mediambiental i analitzant indicadors físic-químics, biològics i morfològics.


En conjunt, una gran tasca educativa i de coneixement del nostre entorn immediat, com a millor forma d'aprendre a respectar-lo i estimar-lo, conscienciació que com tots els model educatius aconsellen ha de començar de menuts.  I això és el que cerca aquests tallers de la regidoria d'Educació vallera.