L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

divendres, 4 de juny del 2021

RECTA FINAL EN L'ACABAMENT DE LA PISCINA COBERTA amb l'aprovació dels diners en el ple de dilluns

 

La piscina coberta de Tavernes entra en la recta final amb la inclusió en l'ordre del dia del pròxim ple municipal d'un punt on s'ha d'aprovar el suplement de la quantitat que cal per acabar-la.

L'alcalde, Sergi González, responsable de la Hisenda Municipal, iniciava el 25 de maig un expedient de modificació de crèdit per suplementar amb 547.000 euros els diners existents per a executar les obres "Acabament de la piscina coberta municipal".

L'obtenció d'aquest fons està prevista aconseguir-se mitjançant un préstec a llarg termini, i una vegada siga efectiu, es podrà licitar el projecte per acabar la piscina. Recordem que l'Ajuntament no pot licitar l'adjudicació de les obres si no disposa de la quantitat total que es contempla en el projecte en una partida pressupostària.

 

Tal com vam publicar,  els tècnics municipals ja han supervisat i aprovat el projecte final que preveu un pressupost de 991.000 euros. La quantitat de 547.000 del ple del dilluns servirà per a suplementar la quantitat que actualment es disposa després d'haver liquidat la piscina a l'empresa concessionària.

Els 991.000 euros es dedicaran a reparar desperfectes en les instal·lacions, a d’arreglar les infraestructures malmeses, reposar l’equipament i legalitzar les instal·lacions. El projecte que disposa l'Ajuntament confirma que caldrà reparar i reposar-hi les plaques solars, les calderes, l’equipament material, les instal·lacions tèrmiques i climatització. 

Una piscina amb molts problemes judicials i que, per concessió, no era de Tavernes

L’any 2011 l’empresa a qui el PP va adjudicar la piscina feia fallida, es paralitzaven les obres i la piscina passava a ser intervinguda per la justícia. Cal remarcar que per les condicions de la concessió, la piscina no era propietat de l’Ajuntament.

L'any 2016, l’alcalde Jordi Joan va iniciar un procés judicial per recuperar la propietat en base a l’incompliment de contracte de l'empresa. La proposta va ser recolzada per tots els partit, excepte el PP que va votar en contra de recuperar la piscina per al poble. 

El PP vota en contra de recuperar la piscina

En un ple posterior, Compromís va proposar demanar informe al Consell Jurídic Valencià per tindre la seguretat jurídica de la demanda, una mesura aprovada per tots els partits excepte el PP,  que s'oposava i votava  en contra. L’informe del Consell Jurídic Valencià va ser positiu i avalava el procediment judicial iniciar per l’aleshores alcalde Jordi Joan.

A finals del 2018, es coneix la sentència: ha incomplit les seues obligacions i ha abandonat les obres sense concloure-les, ha estat el contractista”, o siga l'empresa triada pel PP. La sentència li tornava la propietat a Tavernes, que podia iniciar la liquidació de l'obra a la concessionària, un tramit complex que s'acabava en gener del 2020, quan el ple aprovava ara amb els vots de Compromís, PSOE i Cs  la liquidació a pagar.

 
Només Compromís, PSOE i CS aproven la liquidació

Tot seguit, i en plena pandèmia, any 2020, s’iniciava la redacció del projecte d'acabament de les obres i preparació dels procediments de licitació. Ara ja conclós i supervisat, el pròxim ple ha d'aprovar la manera d'obtindre els diners per poder licitar i executar l'obra.