L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dilluns, 15 de juliol del 2019

Un mar de músiques a Tavernes




L'Ajuntament de Tavernes, en les dues passades legislatures de govern de Compromís va dur a cap polítiques de recolzament als esdeveniments musicals i festivals en la platja que,  any rere any, vénen assolint un gran èxit de públic. Fotografia de dalt, festival de corals.

Els festivals vallers, es vulga o no, s'han fet un lloc en el panorama musical estiuenc valencià, amb l'afegit que no només atrauen espectadors de la comarca, o del País Valencià, o de l'Estat espanyol, sinó que es freqüent comprovar com des d'Europa, s'acosten fins a la platja de Tavernes per gaudir de les primeres figures mundials que sol incloure en la programació un festival tant especialitzat com l'Iboga. Va ser el cas, com es va comentar, del concert oferit per Emir Kusturica, amb molt presència de seguidors arribats de molts punts d'Europa.

Concentració motera

Ho deia fa uns dies el regidor responsable de festivals, Josep Llácer, quan repetia el que ha vingut dient durant anys: L'aposta del govern de Compromís per potenciar i per traure de l'ostracisme la platja, ha estat impulsar un model d'oci que atrau molts espectadors, com són els espectacles musicals. No representa una gran despesa al municipi, i menys encara si el comparem amb el gran retorn que té la despesa en forma de propaganda,  publicitat per a Tavernes i la platja en molt mitjans, ràdios i televisions, així com els beneficis a l’ocupació i als sectors productius. 

Sete Sois Sete Luas

El model de Tavernes com a proposta alternativa/complementària al "sol i platja"  s'està potenciant també en localitats pròximes, vist els beneficis que dóna. Al costat mateix de Tavernes, tenim el cas de Cullera i actualment Gandia que també ha iniciat una política de festivals amb un model que segueix els passos de Tavernes amb el “Pirata Rock” a celebrar entre el 18 i el 20 de juliol, i que complementa amb el Polisònic Gandia, amb projecció i desenvolupament al llarg dels mesos d’estiu,  i estils i musica que va del blues al flamenc, passant per la música cubana, jazz, swing.

Desllunat

La tasca del Polisònic Gandia l'assumeix a Tavernes, i pensem que molt més completa, els festivals "Desllunat", "Una mar de corals", "Sete Sois Sete Luas" i "Mediterrània", sense oblidar els concerts de les formacions de la Societat Musical vallera. 

La Ventolin

Que els festivals i la música és un al·licient, i un gran al·licient per al turisme, sembla ser que a Gandia ho han entés, i el seu Ajuntament fins i tot compta amb la col·laboració i patrocini dels comerciants del Centre Històric i dels hostalers de la ciutat, i tots tots consideren els esdeveniments musicals com a mitjà de potenciació del turisme. I més turisme implica més serveis, més restaurants, més establiments d'oci, etc. I més negoci, més vendes.

Compromís, si fem cas al seu regidor responsable de festivals, ho té també clar, aixi ho ha entés i ho porta a la pràctica. Sempre per impulsar el turisme i donar vida a la nostra platja.