L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

divendres, 12 de juliol del 2019

Tavernes obté 133.928 euros per posar en marxa el programa "Incorpora't" per tercer any seguit


L'Ajuntament podrà dur a cap per tercer any seguit "Incorpora't", el Programa d'Itineraris d'Inserció Sociolaboral de Persones en risc o situació d'exclusió social I ho podrà fer gràcies als 133.928,56 € rebuts de Unió Europea a través del Programa Operatiu del Fons Social Europeu (FSE) de la Comunitat Valenciana 2014-2020 i la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives.

El programa el durà a cap la Regidoria de Serveis Socials que dirigeix Noe Alberola i allò que cal destacar també, a més del programa en sí, és la continuïtat que es dona per tercer any consecutiu i el benefici general als sectors de risc vallers. 

Noe Alberola en l'acte de cloenda del segon any d'Incorpora't
L'objectiu general del programa és acostar les persones vulnerables a la integració i a l'ocupació, millorant la seua ocupabilitat, treballant en sessions individuals i grupals, per a afavorir i reforçar actituds, competències, factors socials i dotar-los d'habilitats per accedir al mercat laboral amb garanties.

I això  són objectius aconseguits. Recordem que la regidora Noe Alberola, en el balanç de cloenda i tancament del darrer programa, va indicar que l'equip professional de treball, format per una treballadora social i cinc psicòlogues, havia atés més de 400 vallers i valleres, amb plans personalitzats i tres reunions informatives, de les quals es van derivar 170 entrevistes personalitzades amb 129 itineraris d’inserció sociolaboral personalitzats, de manera que 68 persones havien trobat treball i altres 32 pogueren millorar la font d'ingressos familiars. 

"Incorpora't" va ser premiat per la Federació Valenciana de Municipis i Províncies

Com es pot vore, el programa "Incorpora't" és d’una gran ajuda perquè permet als veïns vallers implicats tindre un suport emocional durant el procés de buscar faena i una formació individualitzada segons les inquietuds i capacitats de cada un dels participants del programa que els ajudarà en el futur més immediat.  Aquest programa de Tavernes va ser reconegut i premiat per la FVMP, dins de l'apartat bones practiques del bon govern. 

Cal recordar també que la passada edició el programa es va completar amb l’orientació i l’assessorament, amb una formació reglada i transversal amb diferents cursos d’informàtica i d’encaixonador/a que va tindre més de 100 participants, dels quals el 61% eren dones. Va ser tot un èxit: 36 participants trobaren una nova ocupació en el món laboral i 28 persones aturades començaren a treballar, i altres 8 han millorat les seues fonts d’ingressos.