L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dimarts, 23 de juliol del 2019

LaCasaCalba celebra amb més de 2.500 espectadors els 15 anys amb un Desllunat viu i divers.




 Ja són 15 edicions a l’esquena i un públic fidel a la proposta d’arts en viu sense sostre, el “Desllunat” pot lluir sense cap tipus de complexe el títol de festival de músiques modernes més consolidat de la Safor. I ho confirmen, les xifres d’afluència, que creixen any rere any, sumant al públic valencià, turistes i visitants, i arribant en l’edició d’aquest cap de setmana als 2.500 assistents.

LaCasaCalba celebra que aquest festival siga una parada obligada a l’agenda de molts valencians i valencianes arribats, principalment, de les nostres comarques centrals. I a remarcar que cada vegada hi assisteix més públic forà, atret per la seua programació diversa i eclèctica.

Així i tot “els aspectes pressupostaris fan que la continuitat del “Desllunat” estiga actualment en interrogant” explica LaCasaCalba. “Organitzem aquest festival assumint un risc molt alt de no aconseguir els fons necessaris. De fet a hores d’ara encara estem presentant projectes a les convocatòries de subvencions que són publicades en compta gotes i, el que és més preocupant, són resoltes a final d’any… I això per a una projecte cultural com el nostre, amb una clara vocació de servei públic, que no mercantilista, comença a ser insostenible”.


Javier Vercher

L’entitat considera que cal que el suport que ja rebem –i que han agraït - de l’Ajuntament de Tavernes i d’altres institucions s’amplie per assegurar la seua celebració. “Unes necessitats que sempre són més modestes que les dels grans festivals massius, i per tant, és una qüestió de voluntat política apostar pel manteniment d’aquest oasi de diversitat cultural, de primera qualitat, que és el festival Desllunat”. 

Valoracions del festival 

Les sensacions de l’equip organitzador són molt positives. El cartell ha tingut una bona acollida i l’afluència de públic, ben divers en quant a procedència, gustos i grups d’edat, encoratgen l’equip de LaCasaCalba per demanar un compromís major de les institucions amb el “Desllunat”. 

Mighty Jambo

L’edició d’enguany ha servit per consolidar una tendència cap a una nova proposta escènica que va més enllà de la música i de la qual l’estendard més cridaner, aplaudit i gaudit per grans i majors d’aquesta darrera edició ha estat –sens dubte- la proposta de circ social de la companyia keniana “Mighty Jambo”. Els i les acròbates de Nairobi van fer menut el parc situat a la vora del llac que banya els límits de la plaça, posant alhora el colofó a aquest còctel de disciplines i estètiques que es visqué a la plaça vallera.

Moments estel·lars del festival van ser els concerts del valencià Dani Miquel, que va omplir la plaça de les Palmeretes de gom a gom amb La mare carabassera”, la formació catalana El Petit de Cal Eril que presentava el seu nou disc “Energia Fosca” per primera vegada a terres valencianes, i que va atraure públic vingut expressament des de comarques com l’Alcoià, la Ribera i la Costera, entre d’altres. I, per últim, el nou projecte de Javier Vercher, un dels màxims exponents del jazz contemporani europeu, que va presentar el seu últim projecte, Agricultural Wisdom, al poble del seus pares.

Pepino Pascual

I com sempre, el gaudi es feia més complert amb el gastroespai, oferta de cuina casolana i cervesa artesana “made in” la Safor, un dels punts més concorreguts de la plaça, atorgant sabor de proximitat al festival, el tret distintiu de tot projecte de LaCasaCalba.