L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

dimecres, 17 de juliol del 2019

PLENARI EXTRAORDINARI JULIOL 2019: S'aprova el personal eventual (càrrecs de confiança) i les retribucions



El plenari de dilluns va aprovar per unanimitat determinar que seran dues persones, una com a cap de Gabinet d’Alcaldia i una segona com a cap de Comunicació i Protocol, les que tindran caràcter de personal eventual, així com també quines seran les seues retribucions. Aquests dos càrrecs fins ara han anat units al Gobinet d'Alcaldia.

Tal com ja hem informat va ser l’únic punt del plenari on va hi haure conflicte i on l’oposició va fer valdre els 9 vots per tombar la proposta inicial del Govern, continuista respecte a la passada legislatura.

Així, a proposta de l’oposició que compta amb majoria en el plenari, es va aprovar disminuir el sou a percebre pel treballador que fa funcions de cap de Gabinet d’Alcaldia, que en lloc dels 36.000 euros bruts anuals que cobrava passarà a 32.000 euros bruts anuals, o siga un sou mensual de 2.285’71 euros bruts mensuals per cadascuna de les 14 pagues.

No s’ha tocat ni s’ha modificat la prerrogativa de l’alcalde de nomenar el seu cap de Gabinet, o siga el seu “secretari particular de l’alcalde”, nom amb que és més conegut. 

Cap de Comunicació i Protocol 

Més conflicte en el plenari va suscitar l’aprovació  de les característiques que ha de complir la persona cap de Comunicació i Protocol, que també veurà com la proposta de l’oposició li rebaixa el sou, que passa de 30.000 euros bruts a 28.000 euros bruts, o siga 2.000 euros bruts per 14 pagues.

En aquest punt va haver un recés bastant llarg derivat per la presentació pel PP d’una esmena on es demanava canviar el text de l’expedient redactat pel secretari de la corporació. El text finalment aprovat indicava que la persona proposada per l’alcalde com a cap de Comunicació i Protocol hauria de comptar amb el consens de tots els partits en el nomenament i a més haurà d’atendre les necessitats comunicatives de les associacions locals. També es diu que serà de Tavernes i professional de periodisme.

O siga, una manera com una altra de dificultar  (per no dir fer impossible)  que es nomene ningú: no ens imaginem el consens de cinc partits sobre una persona que ha de complir una tasca tan especial.

Si finalment es troba eixa persona de consens, Tavernes passarà a ser la primera ciutat, almenys que coneixem, en que el cap de Comunicació i Protocol, no serà una “persona de confiança” – com se sol dir- de l’Alcaldia o de l’equip govern com passa en tots els Ajuntaments.