L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

divendres, 26 de juliol del 2019

El mal estat de la Goleta: malestar i enuig dels estiuejans i de l'Ajuntament



És sabut, i ho hem dit moltes vegades, les competències de costes són de l’Estat: del Ministeri de Transición Ecològica que l’exerceix – si no estem mal assabentats - a través de la Dirección General de Sostenibilidad de la Costa y del Mar, i finalment de la Demarcació de Costes. I aquests organismes no actuen, no han iniciat cap acció per donar una solució definitiva a la Goleta. 

Hem pogut llegir a la premsa que hi ha projectes en marxa de regeneració, cas de Dènia o la costa del Saler a València ciutat. Al Brosquil de Cullera, Tavernes i demés platges de la Safor res de res. Tot i que durant anys, i durant els governs del PP de Rajoy, Compromís esmenava els pressupostos de l’Estat per demanar una actuació en les costes esmentades, unes esmenes que sempre eren rebutjades pel govern del PP. Ara fa uns anys que estem amb pressupostos prorrogats, però de totes maneres no hem vist cap actuació del govern de Sánchez que ens done una esperança que es podrà, com a mínim, plantejar el problema i la solució. 


I per acabar-ho d’arredonir, enguany després del temporal de les passades Pasqües i que deixaren sense arena la Goleta, va haver una actuació mínima en la zona nord, al costat del canal que ens separa de Cullera i para de contar. Sabem no és la solució, però almenys una actuació com altres anys evitava els problemes que tenim enguany. 

Costes no va actuar perquè – va dir- confiava en una regeneració natural de la platja , regeneració que aquells que fa temps coneixem la problemàtica sabíem que no es produiria, més bé al contrari, empitjoraria, si s’esdevenia algun temporal. Encara que ens hauria agradat equivocar-nos i vore eixa regeneració. 
 
I com l’actuació va ser mínima i parcial, només en la zona nord, eixa zona sí que disposa ara d’una petita franja d’arena però a escassos centenars de metres, el mar ha continuat engolint arena i ha deixat el descobert el rocall que temps fa dipositaren com a base de l’arena afegida. 
 


No anem a esplaiar-nos. Ens fiarem una vegada més de la dita aquella que una imatge val més que mil paraules. Mireu les imatges i segur que sabeu tot el que podríem dir.

I com que la situació és com és... Hi ha malestar, crispació, enuig en els habituals estiuejants que passen el temps vora mar i que fugen de la zona front al llac en la Goleta, la més castigada i perillosa per les roques que guaiten.

I també el mateix malestar, enuig de l’Ajuntament en sentir-se menystingut per les Administracions que tenen a vore i són responsables per la seua falta d'actuació de l’estat de la platja de la Goleta. Unes Administracions que no fan fan cas a les demandes que des de fa anys se li fan de una solució final, des del Xúquer fins el sud de la Safor.. 


I més malestar, que s’afig a l’anterior, quan damunt has de rebre les crítiques dels estiuejants, que moltes vegades desconeixen que l’Ajuntament té nugats els peus i les mans, no té cap responsabilitat, i no pot fer cap actuació, per la simple raó que no té competències. Si fins i tot per desfer l’habitual escaló que formen les ones, ha de demanar permís! 
I tanquem el cercle tornant al principi: La responsabilitat i competència és de Costes. I no actua.