L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.768
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:34.518

divendres, 19 de juliol del 2019

Avui comença la 15a edició del festival "Desllunat"



El festival "Desllunat", conegut fins ara com a “Pop al Carrer”, arriba a la 15a edició  com a trobada d’arts en viu. Se celebra a la platja de Tavernes avui dia 19 i demà 20 de juliol, a la Plaça de Les Palmeretes.

Any rere any el festival ha presentat una combinació musical i escènica a mode d’edicions especials amb un gran nivell artístic i l’exclusivitat en la música pop, entesa com a música popular contemporània, amb temes com L’home i la màquina, Poèticament, Emergència!, Veus femenines i A la vora del jazz mare.

Migthy Jambo Trust. Circus Academy (Nairobi, Kenya)



Enguany i per celebrar els 15 anys d’existència, el cartell gira al voltant del folk des d'una perspectiva oberta i global. “Una fita que, tot i estar plenament consolidada a nivell artístic i organitzatiu – afirma Francesc Burgos - continua patint un dèficit important de finançament que fa perillar la seua continuïtat, ja que fins a final d'any no se sap si s'aconseguirà més ajudes per a poder-lo desenvolupar en garanties. De fet, - matisa Burgos - no seria la primera vegada que LaCasaCalba ha d’assumir pèrdues. Si torna a repetir-se aquesta situació, no tindrem més remei que abandonar el projecte”. 


Programació Desllunat 2019 – 15 any

Des de Nairobi, Kenya, la companyia "Mighty Jambo" portarà el seu espectacle de circ amb rituals africans que ens transporten a la vida dels Massai i la seua lluita per la supervivència. Tot un espectacle d’acrobàcies amb huit artistes en escena, pensat per promoure les arts i la cultura de kenyanes. A més, oferiran també un taller de circ per als infants, el divendres 19, per la vesprada.

La part escènica del festival ve de la mà de companyies valencianes com “Las Marujas, varices y raíces", un espectacle itinerants on predomina l’humor i la interacció amb el públic.
 
Dani Miquel

Ens acompanyarà també Pepino Pascual, músic, compositor i inventor d’instruments català, conegut per les seues col·laboracions en La Vella Dixieland, Tandoori le Noir, Pascal Comelade o Troba Kung-Fú, entre d’altres. La proposta “Essències” és un espectacle per a tots els públics, un viatge per fer volar la imaginació, descobrir les múltiples sonoritats com una mena de “xaman” amb una actitud de joc i d’experimentació que deixarà bocabadats a grans i menuts.


El petit de Cal Eril
 I es compta amb Dani Miquel, el Ma-me-mi-mo-músic valencià més aclamat per la xicalla, amb el seu darrer projecte, La mare carabassera, que presenta juntament amb músics dels territoris en la mateixa llengua com Carles Belda i Guida Sellarés (Catalunya), Gemma Pallà (Illes Balears) i Rafa Solves i Josep Alcover (País Valencià). 
 
 Aquest primer dia de "Desllunat" es clou amb la presència de “El Petit de Cal Eril (Catalunya) que estrena al País Valencià el seu darrer treball "Energia fosca".