L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR : 904
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 18.803

dimarts, 30 de juliol de 2019

Les millores i reurbanització del carrer Blasco Ibáñez i zona adjacents estan incloses en el projecte que ja s'executa des d'abril del col·lector.



El regidor d’Urbanisme, Josep Llácer, de Compromís ha recordat que la millora de l’accessibilitat i la urbanització dels carrers  Blasco Ibáñez, Pintor Segrelles, Joanot Martorell, Pintor Salvador Abril, Joan de Joanes i Canal està inclosa en el projecte que ja s’executa del col·lector de la platja. Aquest carrers seran dotats de voreres més amples, completament accessibles i lluminàries noves, entre altres millores d'equipament. (vore plànol superior)

El regidor de Compromís ha remarcat que l'Ajuntament i el govern municipal són conscients que calia eixa millora, de la qual cal recordar que  fa molts i molts anys que van sorgir els problemes i s’havien d’haver solucionat, però mai cap altre govern anterior es va plantejar actuar. Per això,  el govern de Compromís quan el 2015 va redactar el projecte de vial i col·lector, va incloure la millora de la zona en el projecte general de vial i col·lector.

Així i es pot comprovar llegint el document del projecte aprovat i que ara s’executa: el projecte es denomina “Cól·lector de pluvials i impulsió als carrers Pintor Segrelles, Blasco Ibañez i Canal del cas urbà nord de la platja vella”, recollint la voluntat del govern municipal de solucionar els problemes existents de trànsit, accessibilitat, il·luminació i d’urbanisme general de la zona, amb voreres molt estretes i que no permeten el pas fàcil de persones.

Josep llacer ha recordat que tot el col·lector suposa una inversió de més de 3 milions d'euros, i s’executarà en dues fases, i dins de la primera fase amb valor sobre els 1’2 milions d’euros estan incloses les obres dels carrers esmentats.

Carrer Blaco Ibañez, que amb altres de la zona, serà completament reurbanitzat

Una solució que està en marxa i que té un termini d’execució de 20 mesos, exceptuant els mesos d’estiu quan es paralitzen les obres per no molestar els veïns. Per tant, si fa no fa, tot el vial, el ramal de col·lector corresponent i urbanització i millora dels carrers  Blasco Ibáñez, Pintor Segrelles, Joanot Martorell, Pintor Salvador Abril, Joan de Joanes i Canal estàra conclosa a finals del 2021.

El projecte de les obres ho deixa ben clar

De fet, el projecte que es pot consultar en la plataforma digital de contractes de l’estat indica textualment:   "L’actuació descrita en el present projecte se situa en la zona nord del casc urbà antic de la Platja de Tavernes de la Valldigna, concretament al llarg de l'eix representat pel carrer Pintor Segrelles i la Ronda Platja, prevista en el Pla General del municipi i en execució a data de redacció del present projecte, així com els carrers  Blasco Ibáñez i adjacents (Joanot Martorell, Pintor Ribera i Pintor Salvador Abril).


Vista parcial de les obres iniciades en abril

Les actuacions projectades són un tram de col·lector per gravetat, que s'executarà des del final de l'Avinguda de la Marina i que discorrerà al llarg del carrer Pintor Segrelles i la nova Ronda Platja, fins a l'estació de bombament situada en una parcel·la, actual zona verda, a l'oest del carrer Blasco Ibáñez, després de l'encreuament amb el carrer Joan de Joanes.

Aprofitant l'actuació, es procedirà a urbanitzar els carrers adjacents Blasco Ibáñez i Joanot Martorell, i els carrers Pintor Ribera i Pintor Salvador Abril sobre les quals a més s'executaran dos col·lectors de pluvials secundaris. Aquesta urbanització comportarà la repavimentació tant de zones asfaltades com de les superfícies de vorera, així com instal·lació de lluminàries, i la inclusió de diversos equipaments en la zona on es realitzarà l'abocament”.


Cap comentari: