L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

dijous, 25 de juliol del 2019

Un fort dispositiu per vigilar i controlar l'Iboga


El festival Iboga Summer ja és una realitat a la platja de Tavernes, i els càlculs parlen d'una afluència de 50.000 persones total al llarg dels cinc dies, dels quals un 20% poden ser ciutadans procedents de la Unió Europea.

El iboga és un festival  important,  pel renom de la majoria d'artistes, i pel gran numere de persones que s'esperen. Uns fets que ha dut a la Junta de Seguretat local a estudiar i establir un dispositiu adequat. Per a aquest festival  seran més de cinquanta els efectives que s'ocuparen que tot estiga en ordre fins al diumenge. Entre els efectives,  agents de la Policia Local, Policia Nacional, Guàrdia Civil i Policia Autonòmica, com ahir remarcava Las Províncias.

Patrulles d'agents vigilaren el certamen, un treball que es completarà amb agents de paisà, que estaran sobretot atents a les baralles o altercats que afecten l'ordre públic. També hi haurà vigilància en la zona d'acampada que, en aquesta ocasió, entre tots els serveis, arriba als 40.000 metres quadrats, sobre les 50 fanecades.



La preparació de tot el dispositiu ja es va iniciar temps arrere amb controls de prevenció als carrers de Tavernes i puntós estratègics de la platja, encara que van estar més dirigides a previndre accidents de circulació i a conscienciar la necessitat de respectar el límit de velocitat, com ahir també apuntava el diari esmentat.

Un dels objectius principals dels dispositives de seguretat, com diu Las Provoincias,  seran controlar i impedir l'entrada de droga i alcohol, així com l'entrada d'equips de musica, els coneguts com a “rave” que faciliten festes alternatives, i es dóna el cas que en altres festivals s'ha observat com  alguns estan equipats amb equips electrògens que faciliten les festes més allà de les hores permeses.

I com és millor previndre que curar, es vigilarà i es pondrà molta cura per a evitar que entren a la platja els "rave" en ser elements que poden distorsionar la convivència.

Cal indicar que el mateix festival compta amb la seua seguretat privada,  com estableix la normativa, un efectiu per cada mil persones, o siga entre 10 i 15 vigilants al dia, a més dels auxiliars.