L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dijous, 11 de juliol del 2019

Ahir vam celebrar el Dia de la Sang amb la tradicional visita al Clot de la Font


Tavernes i la Valldigna van celebrar ahir el “Dia de la Sang”, una jornada de gran tradició festiva en la nostra comarca i que perd el seu origen en la nit dels temps. Malgrat l'entrebanc que per a la festa suposa haver perdut el caràcter que històricament tenia de festa local, cal remarcar que el porrat que s'hi munta, ha estat enguany visitat per centenars i centenars de valldignencs, en el que podem dir una de les vegades que més gent hem vist.


Els valldignencs i valldignenques, vallers i vallers, visitaren ahir el Clot de la Font, majorment per la vesprada, desafiant el calor que feia per gaudir de la festa, comprar el tradicional torrat i algunes llepolies i joguets per als menuts, i gaudir de l’espectacle que hi havia programat al lloc. Cal indicar que no hi havia massa "paradetes" -una de joguets, una de fruits secs, una de llibres- i les dos del Centre Excursionista, que va organitzar un taller de confecció caixes nius - publiquem crònica a banda- i va oferir també una segona paradeta amb refrescs, bocates i herberet. 


A boqueta nit, el paratge estava atapeït de tanta gent com hi havia i va ser el moment de l'espectacle "Arrelats" que, un any més, ha servit per obrir les activitats del Festival Sete Sois Sete Luas en la seua XXVII edició.
Els espectadors van quedar bocabadats amb la representació de "Arrelats", un fantàstic espectacle de dansa i música creat per l'Escola de Dansa de Xaro Arlandis, de total arrels mediterrànies i que ha estat concebut per a un tindre com a marc natural un espai tan singular com és el Clot de la Font. L'espectacle estava formar per cinc ballarines, quatre músics i una cantant, que presentaren diverses càpsules escèniques, amb coreografia exclusiva de cadascuna de les cinc ballarines. 


Xaro Arlandis i Esther Meló signen i executen les coreografies amb Marta Vercher, Clàudia Cabanilles i Marina Solanes. Les cinc ballarines estaran acompanyades pel contrabaix de Julio Fuster, la guitarra de Francesc Mifsud Vercher, la flauta travessera d’Àngela Palomares, la bateria i la caixa de Manuel Pedro i la veu d’Eimear O’Hara.