L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.036
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:9.787

dilluns, 1 de juliol del 2019

Jordi Joan renunciarà demá a l'alcaldia vallera després de dos legislatures



Jordi Joan renunciarà a l’alcaldia de Tavernes en el plenari convocat per a demà en haver estat nomenat per desenvolupar una tasca de  responsabilitat en el Consell Valencià. Ocuparà en el govern de la Generalitat un  càrrec de l'anomenat  “segon graó” de govern - primer són els consellers-   com a secretari autonòmic d’Innovació i Transformació Digital,  en la Conselleria d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, de nova creació.

El govern del Botànic II ha confiat en Jordi Joan  després de la bona gestió al front de Tavernes i li encomana que siga un dels responsables a l'hora de posar en funcionament aquesta nova conselleria creada per la Generalitat del Botànic II.

Jordi Joan és un dels màxims responsables d'una conselleria molt relacionada amb la seua formació acadèmica. El digital de la Safor-Valldigna “Diari Serpis” publicava fa uns dies el seu currículum: és doctor «cum laude» en matemàtiques per la Universitat Politècnica de València, premi extraordinari de llicenciatura per la Universitat de València, premi extraordinari de la tesi doctoral, menció al rendiment acadèmic per la Generalitat Valenciana i premi nacional de matemàtiques pel Govern d’Espanya en l'acabament dels estudis universitaris. 

Jordi Joan va ampliar estudis matemàtics al Consell Superior d’Investigacions Científiques d’Espanya i a la Universitat de Trier (Alemanya). Ha estat professor de Matemàtiques a l’UPV, professor de didàctica de la matemàtica a la Universitat Politècnica de València i membre de l’Institut Universitari de Matemàtica Pura i aplicada de la UPV. 

L’encara alcalde de Tavernes ha manifestat en premsa que la nova conselleria tindrà un impacte en el món de l’empresa i els nous sectors productius. Serà un treball diferent, de benefici a tots els valencians i valencianes i per tant també a Tavernes.

La història ja és sabuda: la vicepresidenta portaveu del Consell,  Mònica Oltra, li va anunciar la proposta del Consell Valencià amb la qual reconeixia el treball realitzat com alcalde i diputat en la passada legislatura, així com  la tasca realitzada dins de Compromís.

La proposta va ser acceptada per Jordi Joan, que va manifestar en la premsa l’agraïment perquè el govern de la Generalitat haja comptat amb ell per formar part del grup de 30 secretaris autonòmics, on hi ha representats de Compromís, PSOE i de la coalició Unidas Podemos.



2 comentaris:

Quina_vall_mes_digna ha dit...

Com a votant de Compromis he de dir que em sento molt decepcionat... Votes a un partit que creus 'diferent', que fa les coses bé, pero resulta que al final son tots iguals. Volen manar a tota costa, encara que enganyem al votants.
No, no em crec que 7 dies despues de guanyar les eleccions 'aparega' aquesta oportunitat, no s'ho creu absolutament ningú. Ahi he vist mala fé, falta de transparència y sobretot una greu falta de COMPROMIS.
Cotorreta te respostes per a tots pero aixó es indefendible, no s'ho creu ningú... Aaaay mare si ho haguera fet un altre partit polític aquesta jugada, 'otro gallo cantaria'.
En resum, molt decepcionat

La Cotorra de la Vall ha dit...

Vosté pot creure el que vulga. És el seu dret.

Dubtem que vosté haja votat a Compromís - ara també ens dirà que podem creure el que vulguem- per les argumentacions que fa.

Nosaltres podem assegurar - i tant que ho podem assegurar- que res de preparat, ni de mala fe, ni falta de transparència: Jordi Joan és informat per Mònica Oltra que està nomenat secretari autonòmic el dijous dia 20 per la vesprada. ¿Ho té clar? Abans no hi ha havia res. Res.

I això és defensable i ben defensable per banda nostra, perquè ho sabem. I de primera mà.

Tots els candidats que es presenten a eleccions estan en el perill de ser cridats a càrrecs superiors i més si han fet bona tasca. Recordem ara l'alcalde de Sevilla, del PP, elevat per Rajoy a ministre o el Sr. Maragall, elegit alcalde de Barcelona pel PSOE. ja en fa anys, no és el Maragell d'ara- i que va renunciar en ser nomenat ministre.

El lamentable són les opinions que demostren malvolença ( o millor seria dir odi?) a que un valler siga nomenat per a un alt càrrec de la Generalitat.

I si fora un altre partit ens alegraríem, com ens vam alegrar quan el Sr. Pons va ser elegit eurodiputat, el Sr. Mifsud comissari de la Copa d'Amèrica o el Sr. Escrihuela diputat.

Eixes opinions tan negatives si que són les decebedores.

I com deia Joan Fuster, no faça de la seua ignorància (sobre aquests fets) un argument.