L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

diumenge, 21 de juliol del 2019

Programació completa del Festival Sete Sois Sete Luas, del 10 al 14 d'agost




La XXVIIa edició del Festival Seté Sois, Sete Luas, que té a Tavernes com a una de les seues espanyoles, ja compta am la seua programació definitiva a celebrar entre el dia 10 d'agost (Festa de Sant Llorenç) i el dia 14 d'eixe mateix mes. Les actuacions tindran lloc en el Parc del Llac de la platja de la Goleta (Plaça de les Palmeres) i seran gratuïtes.

El Festival Sete Sóis Sete Luas ofereix vetlades musicals amb l'art, els sabors i les millors músiques del Mediterrani, mitjançant prestigiosos artistes estrangers i estatals. Gaudeix del suport de l’Ajuntament de Tavernes i del Programa Cultura de la Unió Europea, i un any més i arribem a la 27 edició, segueix el seu viatge al llarg de les rutes musicals, artístiques i turístiques que uneixen tot el Mediterrani. 





El Festival Sete Sóis Sete Luas va nàixer fa 27 anys entre la Toscana i Portugal i avui s’expandeix per 30 ciutat i 11 països com Brasil, Cap Verd, Croàcia, França, Grècia, Israel, Itàlia, el Marroc, Portugal, Romania i Espanya, implicant uns 400 artistes i proposant uns 150 concerts de música popular i contemporània.

Tal com ací vam informar en el seu moment, el Festival Internacional Sete Sois Sete Luas va gaudir d'un avançament de programació el passat dia 10 de juliol dins de la celebració del Dia de la Sang en el Clot de la Font amb l'espectacle "Arrelats", una creació que mesclava dansa i música i amb protagonisme de l'Escola de Dansa de Xaro Arlandis.



PROGRAMACIÓ A TAVERNES 
 

 
10 d’agost - Ermita de Sant Llorenç – 20h

XIOMARA ABELLÓ

Graduada en Guitarra de Jazz pel Conservatori Superior de Música de València, formada en guitarra clàssica i llicenciada en Filologia Anglesa. Ha treballat com a guitarrista amb formacions de diferents estils que van des de la música tradicional cubana, la música brasilera i el teatre musical fins a la cançó d’autor.

En 2016 s’endinsa com a directora escènica i compositora amb l’obra interdisciplinar “El castell de naips”. Actualment presenta el seu primer treball com a cantautora “Entre teles”. És per una d'aquestes composicions, Pena, aigua, aire, que rep en 2018 el premi de votació popular en el concurs “Cantautors amb la veu petita”, dintre del Petit Festival de Benicarló, així com en el Certamen de Joves Cantautors Ciutat de Xàtiva.






11 d’agost: Parc del Llac – Platja de la Goleta, Platja de Tavernes - 22h30 


ORKESTRA POPULAR DES 7LUAS (Andalusia, Brasil, França, Itàlia, Portugal)
 6 músics en l’escenari . 
Participació especial de la Coral XV de Març. 

Aquesta producció original del Festival Sete Sóis Sete Luas vol permetre la trobada musical entre artistes dels diferents països del Mediterrani en què té lloc el Festival i, si pot ser, la creació d’una llengua mediterrània comuna. 

Una unitat artística que reuneix la força de diferents cultures musicals: el resultat és un deliri musical que representa l’esperit eclèctic i multifacètic del món mediterrani i de parla portuguesa. Amb Roberto Mello (Brasil), percussió; Barbara Eramo (Itàlia), veu; Vanni Masala (Sardenya), acordió diatònic; Javier Blanes (Andalusia), guitarra flamenca; i Ricardo Coelho (Portugal), flautes ètniques. Estrena nacional. Producció original Festival Sete Sóis Sete Luas.


 12 d’agost: Parc del Llac – Platja de la Goleta, Platja de Tavernes - 22h30


MED-ARAB-JEWISH 7SÓIS ORKESTRA

(França, Israel, Itàlia, La Reunió, el Marroc, Portugal)

6 músics sobre l’escenari


Aquesta ambiciosa nova creació musical es proposa per a promoure el diàleg intercultural, gràcies a la presència de músics jueus, musulmans i cristians, representatius dels tres mons culturals i religiosos típics del Mediterrani i del sud d’Europa. 

Aquesta creació vol, doncs, contribuir a acostar les diferents cultures mediterrànies i compta amb la participació de 6 prestigiosos mestres representatius de 6 cultures diferents de les dues ribes del Mediterrani. Amb Arnaud Cance (França), acordió i percussió; Stefano Saletti (Itàlia), bouzouki; Harry Peregone (La Reunió), percussió; Eden Holan (Israel), veu; Soukaina Fahsi (el Marroc), veu; i Carlos Menezes (Portugal), baix. Producció original del Festival Sete Sóis Sete Luas. Estrena nacional.




 
13 d’agost: Parc del Llac – Platja de la Goleta, Platja de Tavernes - 22h30 


ORQUESTRA DE ERMESINDE (Barcelona)

6 músics en l’escenari


L’Ensemble de Ermesinde vol retre homenatge a la bellíssima tradició de fanfàrries dels Balcans, amb el seu so cru i directe, inspirat en clàssics del folklore de Sèrbia, Bòsnia i Macedònia, però també de Romania i Moldàvia. El repertori és una barreja de ritmes de ball i de cançons de copa en la mà, en un intent humil, però decidit, de promoure una forma de vida d’un temps oblidat però tan pròxim i necessari com un vell amic.




 14 d’agost: Parc del Llac – Platja de la Goleta, Platja de Tavernes - 22h30 


LÚCIA DE CARVALHO (Angola)

 5 músics sobre l’escenari


Lúcia de Carvalho juga amb el triangle daurat dels seus orígens mixtos: Angola (la seua terra natal), Brasil (el cor de la seua música) i França (per als sons més moderns). Cantant, ballarina i percussionista, Lúcia ens presenta una música lliure, que viatja i mescla els ritmes del món amb els ritmes de hui: les melodies són serenes, alegres, dinàmiques i els textos van plens de missatges. 

Després d’un primer àlbum llançat en 2011, Lúcia de Carvalho torna amb un nou projecte: Kuzola. En kimbundu, la llengua angolesa parlada per sa mare, kuzola significa amor. Perquè l’amor per a Lúcia és eixa energia benvolent que ens permet crear i construir ponts entre persones, països i cultures en harmonia amb la vida.