L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimecres, 31 de juliol del 2019

Tres anys de funcionament del grup "Treballem per la Igualtat" on hi ha implicats 14 pobles del partit judicial de Sueca en la lluita contra la violència de gènere


El grup " Treballem per la Igualtat" al qual pertany Tavernes, ja ha complit tres anys en aquest mes de juliol  i "és un exemple de com la gent, indistintament del color polític, pot unir-se i treballar per les persones. Aquest grup ha estat el mirall d'on han nascut altres iniciatives a distints partits judicials. Per tant és un orgull que Tavernes en forme part activa" ha indicat en el seu perfil de facebook la regidora responsable d'Igualtat, Noe Alberola.

El grup "Treballem per la Igualtat" compleix tres anys i ara fa un any, va mantindre una reunió on va participar la Vicepresidenta del Govern Valencià, Monica Oltra i el Secretari Autonòmic d' Igualtat i Polítiques Inclusives, Alberto Ibañez (fotografia superior), on es va fer una valoració del treball fet, es va analitzar el funcionament i es van atendre les reivindicacions sobre el PEF.

Tavernes es va adherir des del primer moment a aquesta xarxa interconnectada que continuarà fent conscienciació i treball durant tot l'any. Entre les accions que s’hi realitzen esta el reforç de l’acompanyament a les víctimes des de serveis socials, tasca que a Tavernes va a començar a funcionar el mes d’abril. Es dóna suport emocional a les víctimes i se les ajuda i acompanya en el seguiment de la situació de cada una. 


Una de les reunions a Tavernes
Altres tasques han girat al voltant de l'elaboració d'un tríptic del protocol a seguir que facilitarà l’atenció i ajuda a les víctimes, i que serà igual per a tots els membres del grup. Les víctimes de violència de gènere podran saber com actuar en una determinada situació i on acudir. Es tracta d’acostar a la dona els recursos d’atenció a la víctima que existeixen.

Sense oblidar les campanyes de conscienciació per un llenguatge no sexista durant les falles, festivals i altres esdeveniments multitudinaris, tant a Tavernes com a la resta de pobles del partit judicial.

Actualment es treballa per fer possible la creació d'un nou jutjat exclusiu per als casos de violència de gènere, que l’actual número 4 passe a ser d’instància i instrucció i es cree el jutjat número 7 en exclusiva per a tractar la violència sobre les dones.