L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

dimarts, 16 de juliol del 2019

L'ESTAT DE LA QÜESTIÓ: Gabinet de premsa? Missió impossible com es va aprovar



El punt polèmic del plenari d’ahir va ser l’aprovació del personal eventual, i més encara la persona que serà cap del gabinet de premsa municipal. Pensem que qualsevol observador, després d’escoltar i vore què i com es va votar, traurà de conclusió com nosaltres que és ben difícil hi haja gabinet de premsa.

Cercar i nomenar una persona de consens de tots els cinc partits del consistori, doncs... ens temem que va a ser que no. I menys encara si es vol una persona “del poble, de Tavernes”, on ens coneixem tots. Un cap de premsa de consens, del grat polític de tots els cinc partits, que actue i on tots els cinc partits pensen que actua amb una neutralitat exquisida en les informacions institucionals, notes de premsa i el web municipal... missió impossible.

Nosaltres estem convençuts que no hi haurà gabinet de premsa en les condicions aprovades. Sempre van a sorgir els vets d'algú. I si l’hi ha, podrem entrar en els records Guinness: Tavernes seria la primera població del Món mundial on el govern municipal disposa d’un cap de Gabinet de Premsa imposat i triat per l’oposició, no pel Govern.

Una victòria per tant de l’oposició, en especial de la dreta local, eixa imposició de consensuar el cap de Gabinet de Premsa, i així es va afanyar només acabar el plenari a publicar en les xarxes la nova situació imposada a Compromís. I adobant-ho amb l’afegit de l’estalvi de 4.000 euros a l’any en el sou del secretari d’alcaldia (285 euros al mes, 14 pagues), disminució del sou a un treballador que sempre ha complit al màxim nivell la tasca pròpia del càrrec i, damunt, fent treballs que no són de la seua obligació. Vorem si al final de la correguda, eixe estalvi que ahir van vendre es converteix en milers d’euros de despesa en altres conceptes. 



Per a nosaltres, però igual estem equivocats, tot fa pensar que el PSOE ha renunciat a formar part del govern de Tavernes. Almenys, ara mateix i en l’actual configuració del grup municipal, potser més endavant ja vorem, si hi ha canvis, com es diu. Compromís ahir mostrava la seua perplexitat i donava com a perduts els dos mesos de converses per arribar a un pacte de govern.

El recés del plenari ens permetia conèixer el que, sembla ser, s’havia acordat en les converses del pacte: mantindre l’organigrama municipal basat en la legislatura passada, on Compromís acceptava un cap de gabinet de consens dels dos partits del govern.

I això es va desmuntar. O els negociadors socialistes no tenien poder decisori, o no hi ha cap voluntat d’avançar en un pacte de govern. I això pensem, però igual estem equivocats, es va escenificar clarament ahir quan el PP anunciava l’esmena que no tenia altra finalitat que imposar un nomenament no de l’alcaldia sinó de tots els partits. I el grup del PSOE era el primer que s’hi sumava a la proposta. Després, si hi ha pacte, podran canviar d’opinió, però primer hauran d’explicar a Tavernes perquè ara donen ales a la dreta endarrerint el pace i perquè allò que ahir no era bo, si que ho serà si governen al costat de Compromís.

Les opinions i comentaris finals de l’oposició en un torn de precs i preguntes que no estava contemplat en l’ordre del dia, només volien vendre el consens i el treball de tots per Tavernes. Que així siga! Nosaltres pensem que queda molt lluny de la realitat. Temps al temps.

Simplement hem explicat allò que vam entendre més enllà del vot unànime, i així ho expressem. Errats o encertats és la nostra opinió, el nostre punt de vista com a assistents. No de cap partit. Això que quede sempre clar.