L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

diumenge, 14 de juliol del 2019

Jornada "Tavernes solidària" a favor de "Vacances en Pau" d'ACAPS



 Tavernes va celebrar ahir una jornada solidària on es van unir dos activitats molt importants del teixit associatiu de la comarca de la Safor-Valldigna: per un costat hi havia la trobada de les associacions d’ajuda al poble sahrauí i per un altre la reunió de les associacions de Tavernes, tot dins de la denominada “Tavernes solidària”. 


La jornada era també la benvinguda als xiquets i xiquetes que un any més passaran l’estiu a les terres valencianes dins de la campanya denominada “Vacances en Pau” que organitza ACAPS (Associació Comarcal d’Ajuda al Poble Sahrauí) . En aquesta benvinguda hi participaven també les famílies acollidores, desplaçades a Tavernes des de molts punts de la geografia valenciana. 




Les activitats tingueren lloc a la platja de Tavernes i s’iniciava amb una marxa reivindicativa que obria la batucada amb un recorregut per l’avinguda i altres zones de la platja on les consignes i les pancartes demanaven la llibertat i l’autodeterminació del poble sahrauí.

La marxa recordava un episodi bastant recent i trist de la història espanyola i feia palés als qui la contemplaven la necessitat d’ajuda que tenen els ciutadans de la República Àrab Sahrauí Democràtica (RASD), una nació sense estat, i en altres temps ciutadans espanyols amb tots els drets, i com foren abandonats per Espanya i annexats a Marroc després de la “Marxa Verda”. 


La marxa arribava a la zona on hi havia la “trobada solidària” de les associacions, muntada en la esplanada que acull la celebració dels festivals a la platja i que presentava un aspecte immillorable, i on hi havia preparats castells inflables per al gaudi dels menuts.


A destacar l’ampla presència del teixit associatiu valler: Acude, Centre Ocupacional, Solidaritat amb el Tercer Món, Reinicia't, Col·legi Patronat, Tyrius, Associació de Veïns, Càrites, Associació local contra el càncer, Agrupament Escolta Ombria, Centre Excursionista, Associació Animalista i ACAPS, la regidoria de Serveis Socials i Cooperació com a entitat organitzadora. (Demanem disculpes si ens hem oblidat algú de manera involuntària). 



 

Les associacions exposaren treballs i productes artesanals com a mostra de les activitats que cadascuna realitza i explicaren als interessats els objectius i fins que persegueixen en el camp de la solidari mitjançant cartells. Així, entre altres mostres i exposicions, ACUDE explicava la tasca que fa, “Solidaritat amb el Tercer Mon” mostrava productes típics dels països en els quals col·labora, Sant Josep Patronat una exposició sobre l’obra de Sant Joan de Déu, “Associació local contra el càncer” mostrava els productes que ven per obtindré fons, els scouts feren jocs de participació amb els xiquets i xiquetes sahrauís i el CETV va fer una exhibició de marxa nòrdica, on també els sahrauís tambe provaren els bastons i practicaren aquesta modalitat. Estava en l'exhibició Ramón Alvárez, campió d'Espanya i Merxe Carbonell, campiona autonòmica, així com els integrants de l'escola de marxa nòrdica del centre. Finalment la regidoria de Serveis Socials explicava i mostrava tots els programes socials que du a cap a la ciutat i ACAPS venia samarretes i productes típics sahrauís per obtindre fons. 



Ajuntament de Tavernes, Ajuntament solidari 

L’Ajuntament de Tavernes va estar ben representada amb una nodrida presència de regidors del govern municipal de Compromís i dels grups del PP, PSOE i Ciudadanos, que seguiren atentament les explicacions que oferien les entitats participants.


Josep Llácer, primer tinent alcalde, en nom de l’Ajuntament i de Tavernes, va donar la benvinguda i va agrair a les famílies valleres que des de fa anys formen part del programa “Vacances en Pau” el seu ajut i col·laboració i va animar a les que han començat enguany a acollir la seua implicació en aquesta activitat solidaria.





 Josep Llácer, que va excusar l’absència de l’alcalde Sergi González i de la regidora de Serveis Socials Noe Alberola per motius personals, va remarcar el compromís de l'Ajuntament de Tavernes a donar suport a ACAPS Safor, entitat amb la qual ja es col·labora activament en l’organització de diverses activitats i amb la qual hi ha també signat un conveni.

Finalment, va agrair a les associacions la seua presència en aquesta trobada solidària i les va animar a gaudir de la vetllada amb el sopar solidari i la revetlla. 



Per la seua banda, els representants d’ACAPS agraïren a tots la seua presència, lloaren la tasca de col·laboració que fa l’Ajuntament de Tavernes i en nom dels xiquets i xiquetes sahrauís donaren les gràcies a les famílies que els acullen, entitats que ajuden i expressava el desig que enguany no fóra el darrer, i que pogueren continuar molt de temps dins del programa “Vacances en Pau”, donada la gran obra que fan entre els xiquets/es refugiats en els camps del desert.





 
Després tots els participants soparen al mateix lloc. L'Ajuntament havia posat taules i cadires i el sopar, entrepans de diverses classes, beguda i gelats servits per “Salva”, a preus populars i solidaris per ajudar ACAPS . A les 23'00 h va començar l'actuació de Elena Grau i Raul, espectacular i molt aplaudida. A remarcar una perfecta organització per part de ACAPS i dels serveis socials de l'Ajuntament. 


NOTA: Us oferim un extens reportatge fotogràfic en la nostra pàgina de facebook https://www.facebook.com/lacotorradelavall.noticies.3  
Podeu usar-les i reproduir-les com us convinga, només agrairíem si sou un mitjà de comunicació citaren la procedència com a reconeixement al treball del grup de persones del blog que ho fa possible. Moltes gràcies