L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.410
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:53.779

dijous, 4 de juliol del 2019

Els projectes que deixa engegats Jordi Joan per a la present legislatura



Jordi Joan va assumir l’alcaldia en el 2011. Les circumstàncies no eren gens bones: un Ajuntament, que és l'empresa local més gran, amb més de 200 empleats, completament arruïnat, un deute total global xifrat sobre els 27 milions d’euros.

Damunt, i afegit, hi havia un conjunt de problemes els projectes dels quals anteriors governs no havien ni iniciat ni resolt res: la Goleta, la laminació del Vaca, la circumval·lació, la depuradora, el col·lector de la platja, la unió de la platja de la Goleta amb el camí Reial, la piscina coberta amb l’empresa concessionària en fallida econòmica, la sentència del Vergeret i conèixer que sobre la reforma de l’institut Jaume II el Just no hi havia un simple paper escrit!! 



Imatge del projecte, ja aprovat per Diputació, de la unió de la platja de la Goleta amb el Camí Reial
Cal recordar que des del 1999, només s'havien dut a cap  projectes ruïnosos, l'aparcament i la piscina coberta, on no cal recordar com van acabar. Iniciar els nous projectes i ho hem explicats moltes vegades, ha suposat “sang, suor i llàgrimes” perquè s'havia de partir del zero, del "no res" sumat a la situació de ruïna municipal i la crisi general. Ara estem en un punt en que molts poden vore la solució en forma d’execució en la present legislatura. 

Imatges del projecte d'acabament de la piscina coberta


Jordi Joan deixa l’alcaldia de Tavernes amb els grans projectes ja en marxa.



El mateix Jordi Joan recordava en el plenari de dimarts que alguns projectes enllestits depenen de l’Ajuntament i altres de les Administracions valencianes. Els recordem

- La piscina coberta ja té el projecte d’acabament a punt i la disposició de 800.000 euros per a executar les obres

- La nova depuradora té el projecte redactat, presentat a la Generalitat i pendent d’aprovació per la mateixa Generalitat.


- També hi ha en fase de redacció la variant o circumval·lació de Tavernes que ha d’impulsar i executar la Generalitat.

La proposta de ronda de la Generalitat i alternatives
 
- Està redactat, després de 20 anys, el projecte d’unió de la platja de la Goleta amb el camí Reial a executar per la Diputació i on pot començar prompte la fase d’expropiació de terrenys.

- Estan presentades en la Generalitat les memòries valorades del Pla Edificant de reforma dels centres públics vallers i de l’institut Jaume II el Just.

- Està redactat i pendent d’aprovar per la Confederació el projecte de mur de defensa del Vaca que ha de legalitzar la urbanització de Vergeret.

- Fase final de la redacció del projecte d'acabament de la urbanització Playa Naranjos (La Sardina), després de més de 20 anys paralitzada. 

Projecte d'electrificació del golfo en procés pròxim d'execució

- Està redactat, aprovat i en fase d’execució l’electrificació del Golfo. Portarà fluid elèctric al sector 6 de la platja i al polígon del Golfo, on es podran establir empreses.

- Està presentada a la Generalitat la proposta de compra de l’edifici del Cantalot, propietat de la Sareb, per dedicar a habitatges socials i els baixos a Centre de Dia. 


- Està engegat el projecte de Centre dels Joves

-  El col·lector de la platja ha entrat en fase d'execució, amb 3 milions d'inversió 

- L'ampliació del cementeri, ja iniciada per fases, i que construirà 600 nous nínxols


Traçat del col·lector de la platja, ja en execució

Nomes els dos grans projectes del govern de Madrid estan sense avançar: 


- La canalització del Vaca continua paralitzada després que les demandes de Compromís en el Congres de Diputats d’inclusió en els pressupostos de l’Estat s’hagen sempre trobat, i durant 8 anys, amb la negativa del govern de Rajoy i el vot en contra del PP. 

- Està sense cap inici de solució definitiva la regeneració de la Goleta, tot a l’espera que el govern de Madrid deixe d’acumular arena com a solució. 



Imatge del projecte de la depuradora, en fase d'aprovació definitiva per la Generalitat

De la ruïna al sanejament, i de no poder fer cap inversió a executar 6 milions el darrer any

Jordi Joan deixa els grans projectes municipals iniciats i ben encarats, i com ell indicava en el plenari d'acomiadament, li hauria agradat acabar-los. Els deixa iniciats després d’haver sanejat econòmicament l'Ajuntament, amb una reducció dràstica del deute que de 27 milions d’euros ha passat a ser de 5’5 milions.



I un baix endeutament és garantia de poder fer més inversions en obres per al municipi. Tot continuant el que hem vist el darrer any, sobre tot a partir de l'abril del 2018: nomes recordar que durant el 2018 i el 2019 en obres ja acabades o en execució hi ha invertits sobre els 6 milions d’euros ¡Qui ho havia de dir quan en el 2011 el govern de Compromís no podia comprar ni un llapis, ni tan sols pagar el paper de wàter!


Imatges del projecte del mur de defensa del Vaca, falta aprovació per Confederació, que facilitarà legalitzar el Vergeret
 
Hi ha altres coses que no es veuen i de les quals mai no s’ha parlat, per exemple haver posat el dia i haver pagat l’herència dels endarreriments d’anys en les retribucions dels funcionaris per l’aplicació del lloc de treball ocupat; la nova adjudicació i millora general de la neteja viària i arreplegada de fem, amb nova maquinària i recursos; una adjudicació del manteniment i renovació de jardins que ja dóna el seu fruit i es veu i es nota el canvi, sense deixar de reconèixer que hem d’anar més lluny.

Nova maquinària per a la neteja vial. En unes poques setmanes arribarà a Tavernes la nova flota de camions nous per arreplegada del fem per les cases.

I hi ha també un projecte novedós, ja acabat després de vora dos anys de treballs tècnics, que permetrà amb renovar totalment les lluminàries i cablejat de tot l’enllumenat públic a Tavernes i a la platja i, deixa també situat en el mapa, després d’anys de menyspreu i oblit, la posada en valor del jaciment de la Cova del Bolomor, tot un referent neandertal, i que ja té iniciat el Centre d’Interpretació.

Imatge retrospectiva, fa mesos, de les obres del Centre d'Interpretació de Bolomor