L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dissabte, 6 de juliol del 2019

Sergi González va ser elegit alcalde de Tavernes amb els vots de Compromís




Sergi González va ser elegit ahir alcalde de Tavernes amb els vuit vots dels regidors del grup municipal de Compromís davant el nombrós públic que omplia el saló de plenaris. Cadascun dels partits va votar al seu candidat, amb la qual cosa va ser elegit Sergi González com a candidat de la llista municipal més votada en les eleccions municipals, és a dir, Compromís.

El plenari extraordinari estava presidit per Sergi González com a alcalde en funcions en ser el primer tinent alcalde i es va iniciar amb l’acte de la presa de possessió del càrrec de regidor de Compromís, Emili Enguix, que substituïa Jordi Joan.


Després, el secretari municipal preguntava als caps de llista de les formacions polítiques si mantenien la candidatura a l’alcaldia. Arribats a Compromís, després de la renuncia de l’alcalde electe en la constitució de l’ajuntament, Jordi Joan, com indica la llei va preguntar a la número dos Mònica Palomares si mantenia la renuncia expressada anteriorment, i davant de la resposta afirmativa de renuncia, va passar a ser nomenat candidat Sergi González, que cedia la presidència de la sessió a Josep Llácer en ser el segon tinent alcalde.

La votació a mà alçada confirmava la votació de cada partit al seu candidat i per tant, els vuit vots de Compromís atorgaven la vara de comandament al seu candidat que era proclamat alcalde de Tavernes.

Sergi González va saludar a cadascun dels regidors de la corporació, així com els ex alcaldes presents en l’acte, i en arribar a Jordi Joan els van fondre els dos en un afectuosa abraçada. 


Paraules de Sergi González com a nou alcalde

Les primeres paraules com a alcalde les va dedicar a Jordi Joan, del qual afirmava que era una de les persones més intel·ligents que coneixia i  que havia fet un treball al front de l’Ajuntament de valor extraordinari. “Jordi, deixes un Ajuntament com a tu t’hauria agradat trobar. Com  has dit,  la teua missió era posar ordre i sanejar les arques municipals. Ho has aconseguit. Jo et demane que continues a la disposició en allò que Tavernes necessite i sé que ho faràs. Moltes gràcies per tot.”.


Afegia tot seguit que  era conscient de la responsabilitat màxima que implica el càrrec però que treballaria per aconseguir els objectius que Tavernes té com a ciutat i referint a tota la corporació assenyalava que “ estic segur que els 17 regidors farem una bona gestió dels recursos públics. Som  un bon equip de gent: els que estem en el govern municipal tractaren de fer polítiques bones d’acord amb les nostres idees i l’oposició ha de tindre un paper important perquè han de fer que augmente el nivell d’exigència i això serà positiu per ala ciutat”.  I reafirmava les paraules amb la petició de treballar tots junts per l’interés general, des del “diàleg, comunicació i cooperació. Crec no seria intel·ligent actuar d’altra manera”. 

També un record a la seua família als quals els va demanar paciència i tranquil·litat, perquè assegurava, arribaran situacions difícil i calia estar preparats per a superar-les.


Les darrers paraules van ser dirigides a Tavernes, als veïns i veïnes, als quals els deia que “trobareu en mi una persona propera, treballadora, atenta i que no estalviarà cap esforç per aconseguir el millor per a Tavernes. Estic convençut que farem tots un bon treball en una etapa per a mi apassionant com a cap del govern, a la qual espere contribuir amb tota la meua capacitat”.

I acabava amb “ hem de mirar cap avant, posar-nos a treballar, el futur està per escriure’s i són  les nostres accions d’avui les que crearem la realitat del demà”.


El dia després

Amb l’objectiu que la gestió de l’Ajuntament no es paralitzara, la  primera acció de govern de Jordi Joan fa tres setmanes va ser nomenar de seguida els tinents d’alcalde i repartir les àrees de govern entre els vuit regidors de Compromís, prenent com a base la distribució i responsabilitats de la passada legislatura.  

Cal suposar que serà també la decisió que prendrà el nou alcalde el dilluns si  no s’arriba a un pacte de  govern amb el partit socialista, amb qui es mantenen conversacions des de fa setmanes, pràcticament des de la setmana després de les eleccions de maig. 

Compromís no vol cap paralització en la gestió municipal i el termini que sembla marcat per aconseguir eixe possible pacte de legislatura seria demà diumenge. A partir del dilluns, i si no hi ha pacte, Sergi González organitzaria el seu equip de govern amb els vuit regidors de Compromís, però es deixarà sempre oberta la porta a un possible pacte posterior.

Eixos eren  comentaris que ahir es podien escoltar en les “rotllanes” polítiques després de la sessió.