L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dimarts, 30 de juliol del 2019

L'Ajuntament ha contractat l'empresa que identificara els represaliats de la fossa 112 de Paterna


La regidoria de Memòria Històrica ha signat amb Arqueoantro, l'empresa adjudicatària, el contracte per a concloure els estudis d'antropologia i la posterior identificació mitjançant estudis genètics de les restes de persones exhumades en la Fossa 112 de Paterna, on hi havia enterrats  13 veïns valler, entre ells l'alcalde Vicente Gómez.

La firma, realitzada amb presència de la regidora de Memòria Històrica, Noe Alberola, i del regidor de contractació, Quique Chofre, ambdós de Compromís, implica continuar el llarg camí que es va iniciar en la passada legislatura quan es va exhumar les  98 persones enterrades en la fosa després de ser afusellades en el "Paredon España". 

Familiars de la fosa 112 a Paterna abans de l'exhumació
 Un llarg camí que sembla ser va aplegant al final, i que no té altre objectiu que facilitar la tornada a casa de tots els represaliats i que les seues despulles descansen al costat de les familiars, en un acte que servirà per recuperar la dignitat anhelada.