L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

divendres, 26 de juliol del 2019

Tots contra els mosquits, el comú i el tigre




L'estiu intensifica les campanya contra plagues molestes, entre les quals hi ha les que ajuden a eradicar els molestos mosquits, siga el comú o el nou espècimen que ens ve envaint de fa uns anys: el mosquit tigre.

I això és el que fa  l’Ajuntament de Tavernes mitjançant el tractament d’aquells llocs que poden ser els propicis per al seu creixement i desenvolupament, encara que en tot el tocant al mosquit tigre, i ja ho hem dit en anys anteriors, el millor és actuar des dels nostres habitatges. Tot i sense oblidar que el mosquit tigre no és d’hàbits nocturns només, sinó que ens pot picar tot el dia, és sorollós i el seu vol es quasi arran de terra.

Recordem les recomanacions fetes altres anys i que segueixen vigents: evitar l’entollament d’aigua en cossiols, zones d’abeuratge d’animals domèstics, plantes ornamentals o l'aigua en terrasses o jardins, perquè sol pondre els ous en zones de molt poca aigua, i el desenvolupament de les larves és cosa de poc de temps.

Bé millor que tot, llegiu les recomanacions del cartell 



 

I si has patit una picada... renta’t la zona amb aigua i sabó i usa una loció o colònia refrescant per a alleujar la picor i, sobretot, no et grates per a no provocar ferides que poden infectar-se. L'ús d'antihistamínics redueix el dolor i sobretot, si es pateix una reacció al·lèrgica greu, es recomana acudir com més prompte millor a Urgències.

El gel pot ajudar a reduir el dolor i les molèsties perquè el fred farà que es ralentesca la reacció durant una estona. L’àloe vera és una planta amb efectes analgèsics i calmants i es pot aplicar directament d'una fulla sobre la zona afectada.