L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

diumenge, 21 de juliol del 2019

L'ESTAT DE LA QÜESTIÓ: La realitat, els fets i la nostra ignorància


Calen els fets i no paraules, no posar-se la bena abans de la ferida. ¿Tenim el dret a poder informar, a explicar amb arguments i no amb paràboles bíbliques?

Es complicat qüestionar la realitat, allò que realment és, i menys usant pressupòsits visionaris. Ja tenim ciències, com la física, la química, les matemàtiques...  que intenten explicar-la.

Hem parlat, al llarg del temps de la nostra existència com a blog, del nostre punt de vista sobre els molts aspectes  de la realitat, i mai no hem dit, ni hem cregut que siga l’únic correcte. No som tan arrogants ni prepotents per a creure’ns amb la veritat absoluta, ni amb tota la veritat.

Això sí: quan ací en aquest blog hem exposat un punt de vista,  l’hem dit i  l’hem explicat, sempre l’hem argumentat. I ho reconeixem: moltes vegades l’hem expressat i l'expressem des de la magnífica ignorància que ens dóna 11 anys d’estar amb els vallers i valleres parlant de temes del poble, temes al voltant de la realitat del poble i dels quals. en som conscients, que mai no en sabrem prou.

Perquè, per exemple, en política sempre hi ha punts de vista diferents i  això propicia la presa de decisions i  el votar per  recolzar una idea o una altra. I des d’eixa ignorància que, com hem dit,  tenim de la realitat, estem disposats a aprendre, i  a comprendre perquè hi ha qui es postula amb una opció política, però després en la realitat recolza i dona ales a l’opció contrària. No ens calen fotografies que ens mostren dues cares d’una realitat: en el plenari només em vam vore una.

¿Per què hi ha tan  gran interès a controlar i/o anatematitzar, com fa la dreta, a mitjans com el nostre?  Agrade o no som lliures per cercar la realitat. Igual que altres són lliures per a jugar a la metafísica.

  Errats o encertats, i sempre des de la nostra ignorància, és el nostre punt de vista. No de cap partit. Això que quede sempre clar.