L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dimarts, 9 de juliol del 2019

L'equip de Bolomor premiat amb el "XIV guardó Francesc Ferrer i Pastor"



La Mancomunitat de Municipis de la Safor-Valldigna ha concedit enguany el seu premi "Francesc Ferrer i Pastor" a l'equip d'arqueòlegs que, dirigits per Josep Fernández, des de fa trenta anys du a cap els treballs d'investigació en el jaciment de Bolomor de Tavernes.
 
El passat dissabte 6 de juliol de 2019, el president de la Mancomunitat Tomàs Ferrandis, acompanyat de Sergi González, alcalde de Tavernes, van acudir al Centre d'Interpretació ubicat al peu del jaciment i informaren a Luis Zalbidea, un dels membres de l'equip, l'atorgament d'aquest "XIV Guardó Francesc Ferrer i Pastor" perquè transmetera la novetat del guardó concedit pel plenari de la Mancomunitat i per unanimitat a l'equip d'arqueòlegs de Bolomor.
 
El guardó Ferrer i Pastor és la màxima distinció creada per la Mancomunitat per a reconéixer l’especial tasca o labor realitzada per persones, institucions, associacions, empreses o col·lectius de la Safor que en les seues activitats ja siguen artístiques, culturals, esportives, cíviques, professionals o investigadores hagen destacat d’una forma pública i notòria, afavorint els interessos de la Safor i el seu progrés cultural, econòmic o social en general.

Aquest guardó no té dotació econòmica. Consta d'una escultura que simbolitza la comarca de la Safor-Valldigna dissenyada i creada per l'artista valler Josep Enric Grau.

La cova del Bolomor constitueix un jaciment arqueològic clau per a l'estudi dels neandertals i s’hi han trobat les restes humanes més antigues de la Comunitat Valenciana. Les investigacions que es desenvolupen en aquest espai són fonamentals per a la comprensió del control i l'ús del foc per part de l'espècie humana.
 
Segons la nota de la Mancomunitat