L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dimarts, 30 de juliol del 2019

Les obres del Divina Aurora i adjacents eliminen barrerres arquitectòniques




Les obres  de millora del carrer Divina Aurora i adjacents, que executa l'empresa local "Grau Pascual" per  un total de 152.000 euros (iva inclòs), estan en plena execució i són molt apreciables els canvis en les voreres i els encreuaments, amb nous passos accessibles.


Els espais per a vianants i persones amb mobilitat reduïda es milloren al carrer Divina Aurora i els seues encreuaments i s'eliminen barreres arquitectòniques si la situació física de la vorera ho permet.

A l’encreuament amb el carrer Sant Joan Baptista s'han fet dos tipus d’actuació. A la banda oest s’ha hagut de conservar l’escala de tota la vida perquè la proximitat de la porta d’una casa que s’obre al Carrer Divina Aurora no permetia construir una rampa, com es pot vore en les fotografies següents.

                            Encreuament oest. Fotografia de la situació anterior 



                              Encreuament oest. Fotografia de la actuació feta 



Cas diferent ha estat enfront mateix. En l'encreuament de l'est, l’antiga escala si que ha pogut eliminar-se per no existir cap casa i s’està habilitant una rampa que adapta el seu pendent a la vigent normativa. Les fotografies permeten apreciar el que diguem.

                                  Encreuament est. Fotografia de la situació anterior 


                           Encreuament est. Fotografies de l'actuació que es du a cap



Cal remarcar que a més de les millores en les voreres, i dins de la norma que té aprovada l’Ajuntament, s’actua en les conduccions d'aigua potable, sobre tot si són d’uralita per eliminar-les, ja que suposadament és cancerígena. 


També es canvien les peces de distribució de l’aigua per altres més modernes i, en el cas de les conduccions elèctriques, es canvia el cablejat elèctric i de serveis com telefonia, internet, etc. que se soterren davall la vorera i així eliminar el cablejat per les façanes de les cases. Per a futures connexions s'habilita un tub per on es trauran els cables soterrats, com es veu en la fotografia superior.