L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

dilluns, 15 de juliol del 2019

La nova rotonda del final del Passeig Colom comença a prendre forma


L'ajuntament de Tavernes executa des de fa un temps obres de reforma i millora de la rotonda del final del Passeig de Colom, rotonda que quan acaben  les obres passarà ya denominar-se oficialment "Plaça de Concha Císcar", tal com va aprovar el plenari. Les obres ya comencen a prendre forma, com es veu en la fotografia superior, segons el plànol del projecte que reproduïm també davall.

Plànol del projecte
 
Una reforma projectada amb diversos objectius, entre els quals cal citar canvi de la pavimentació interior i del mobiliari urbà i alhora, eliminació de les barreres arquitectòniques per accedir-hi i l’ampliació dels espais per a vianants, per tal que seguesquen la normativa vigent en matèria d’accessibilitat i de la seguretat vial. Això comporta una inversió de 123.687 euros.
Vista interior
 Actualment es poden vore acabades les estructures bàsiques del que són els respatllers dels bancs d'obra que envolten part de la plaça i permetran seure el veïnat amb la corresponent taula. També hi ha ja executats alguns dels passos de vianants, formats per peces de formigo rectangulars amb el corresponent paviment tàctil com a indicador direccional. 

Entrada i passos de vianants
El projecte ens diu que la solera de la plaça es rematarà amb gespa artificial, amb aportació d'arena de silici com acabament i per evitar descàrregues estàtiques.També s'ha previst el mobiliari urbà on a més d'unes zones d'ombra per pèrgola, s’instal·laran tanques metàl·liques d'acer com a tancament i aparcabicis amb capacitat para 4 bicicletes.També s'inclouen zones de jocs en l’àrea de gespa on s'instal·laran un joc de carrusel, una plataforma giratòria i balancí amb molls, entre els jocs.