L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dimecres, 24 de juliol del 2019

Avui arranca l'Iboga Summer Festival: més de 80 artistes i grups en escena fins diumenge

 


La sisena edició de l’Iboga Summer Festival comença avui dia 24 a la platja de Tavernes amb el cartell musical més complet fins el moment i amb la participació de mes de 80 artistes i grups, molts d’ells internacionals i altres amb una ampla trajectòria dins dels festivals del panorama nacional.

L’Iboga Summer Festival és un dels festivals musicals de referència internacional dels gèneres balkan, ska, reggae i electrojazz. Tot està disposat perquè avui dimecres arranque una edició que s’espera rècord a l’Iboga Summer Festival. A partir de les 18 hores s'iniciarà la pre-party que suposarà el tret d'eixida a un festival que s’espere millore les dades d'assistència d'anys anteriors. 

PD: Demanem disculpes per haver dit, per error, que dimecres era un dia gratuït. Ho hem corregit.




Arrancarà el primer dia amb l'actuació de la cantant Sara Lugo, així com La Trocamba Matanusca, que presenta el seu nou disc: A pic i pala. També hi participaran Els 300, amb una formació composta per integrants de la banda Eskorzo, i Venga Monjas, que suposa el primer espectacle còmic que s'incorpora al festival, segons ha informat l'organització en un comunicat.

El dijous 25 de juliol serà el torn de Fanfare Ciocarlia, La Pegatina i Vinila Von Bismarck, en el seu últim concert de la gira 'Motel llamado mentira'. A més, també hi actuaran Otava Jo o Parno Graszt, bandes excel·lents per als amants del balkan.


El divendres 26 actuaran les bandes Dubioza Kolektiv, Femi Kuti & The Positive Force, Natty Bo & Soweto, que rememora el concert d'Ska Cubano de la primera edició de l'Iboga Summer Festival i Limbotheque, amb un directe molt especial que serà gravat en DVD. La gira Cabecita Loca de Mr Kilombo també farà parada a Tavernes. Com a colofó, la jornada es tancarà amb La P'tite Fumeé, Vandal i un after dedicat en exclusiva a la música psy-tràngol.

El dissabte 27 té com a plats forts els concerts d'Orishas, que tornen després de 10 anys de descans; Asian Dub Foundation, que commemoren el 21 qniversari del mític àlbum Rafi's Revenge; The Toasters, i Grison Beatbox, campió del món de Loopstation i figura reconeguda del programa La Resistencia.

L’edició es tancarà diumenge, dia 28, amb la celebració d’una gran festa de l’aigua i Iboga Summer Festival acabarà amb un somriure L’organització del festival ja ha posat a la venda les entrades per dia, que encara es poden adquirir en la seua pàgina web. 
I com a novetat d’enguany un tercer escenari que sumar al Main Stage i a la Gran Carpa de Circc: un Dub Córner amb figures nacionals i internacionals de la cultura dub, derivada del reggae i el sound system.



Un festival diferent i respectuós mediambientalment 

Que l’Iboga Summer Festival és un esdeveniment musical diferent és cosa coneguda, sobre tot per l’esperit que mou el festival, la qualitat musical i el respecte mediambiental i la qualitat dels serveis. Així enguany, segons indica l'organització, destaca el gran entorn natural, presidit per la platja, les activitats de dia i de nit amb una variada programació de tallers i xarrades, espais alternatius, una oferta gastronòmica de primera, nombroses millores en els seus serveis i infraestructures.

Tot això a Tavernes, fins el pròxim diumenge on s'espera que prop de 50.000 melòmans visquen els concerts de primer nivell i les activitats lúdic-culturals a la vora del mar. Perquè Iboga Summer Festival és un festival de referència per als amants de la música balkan, swing, ska i world music, amb la qual s'enriqueix i àmplia l'oferta cultural de l'estiu valencià, segons l'empresa. 


I complementes de cultura i art i un recinte ben preparat en serveis 

Els assistentes gaudiran de la música i l’art en un recinte de cesped gaudiren de xarrades i tallers lúdic-formatius, com el d'astronomia i fotografia de llarga exposició, diversos tallers (cuina, sexualitat, ioga....)

La organització ha cuidat el recinte fins al mínim detall en els seus serveis i infraestructures: nova zona gastronòmica amb opcions de menjar artesanal de primera qualitat, paelles elaborades al moment i multitud d'opcions per a vegetarians i celíacs. 


I zones de relax amb àrees de refresc i fonts d'aigua potable gratuïta. Hi haurà una zona acampada exclusiva amb àmplies parcel·les ombrejades en un sòl verd recentment tallat, accessible per a assistir amb caravana o furgoneta, amb una zona d'higiene personal amb condícies de luxe amb neteja 24h, rentamans amb gel desinfectant i dutxes individuals.