L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

dimarts, 23 de juliol del 2019

El servei de salvament i socorrisme de la platja va rescatar diumenge 4 persones



El servei de salvament i socorrisme de l'empresa Vadepsa, concessionària de la platja de Tavernes, va haver de dedicar-se a fons i va aconseguir rescatar 4 persones de la mar, evitant el que hauria pogut acabar en tragèdia.

El passat diumenge, dia 21, prop de les 15 hores de la vesprada, a la zona de l'espigó que hi ha a l'alçada del Bar Llevant on es troba la Posta Sanitària II de salvament aquàtic,una xica de 23 anys i un xic de 22 anys nadaven a 20 metres de la mar, sense cap mena de perill.

Però a  poc a poc, un corrent dissimulat de ressaca els apropava a un corrent de regolf que tenia lloc al voltant de tot l'espigó i produïa així un parany, i no podien eixir del regolf.

El  pare dels joves va llançar-se d'immediat a per ells, però sense èxit, quedant-se també en el  regolf d'aigua que els havia atrapat. Els banyistes cridaven i demanaven ajuda mentre lluitaven per sobreviure.

Les persones que gaudien d'un dia assolellat a la platja es van van adonar de l'ocorregut i començaren a cridar i  a córrer cap a la Base on hi havia els socorristes que romanien en la seua hora de decans.

En assabentar-se de l'alarma, els dos socorrista  de l'empresa Vadepsa que efectua les tasques de salvament aquàtic a la platja de Tavernes,  van eixir corrent amb les llandes de rescat i aconseguint contactar contacte amb les víctimes en menys d'un minut.

Altres dues socorristes més que estaven a la Base II hi eren a la vora informant a la moto aquàtica i a l'ambulància per a reforçar el rescat. Gràcies a la rapidesa dels socorristes i a l'eficiència temps i tècnica usat en el rescat,  van aconseguir que les 3 víctimes isqueren sanes i estalvies, només la xica amb una mica d'ansietat i els dos xics amb uns xicotets talls de lluitar per sobreviure davant les roques que sobreixen de la sorra mullada dins de la mar.



Un dels socorristes va contar que en arribar a les víctimes, les 3 persones es van llançar damunt de la llanxa de la desesperació, la por i la lluita per sobreviure. Ell mateix va socórrer a la dona i va aconseguir lliurar-se del corrent, mentre el seu company  va trobar una eixida trepant per les roques de l'espigó.

Tot el succeït va durar aproximadament 10 minuts, mentre la gent observava amb deteniment i silenci cada pas dels socorristes, tant des de la platja com dels balcons dels edificis de vora mar.

Després d'uns minuts angoixosos, venia de nou la calma i la felicitat  a la platja de Tavernes amb l’agraïment de les víctimes i una felicitació per part de la gent, a la qual nosaltres també ens sumem ara. Els socorristes van haver de ser atesos minuts després per talls als peus i cames després de socórrer les víctimes actives.

Eixa mateix vesprada, es va rescatar també una dona que nadava amb una màscara integral, després d’entrar dins de la mar. Els socorristes van haver de traure-la de l’aigua i va necessitar assistència mèdica encara que no va perdre el sentit.



I un consell i prevenció de risc que cal sempre seguir: és perillós banyar-se prop d'una escullera i més davant d'un dia amb bandera groga, com onejava diumenge a la platja.