L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.140
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:29.035

dimarts, 2 de juliol del 2019

El passeig "Alcalde Vicente Gómez" ha millorat molt després les reformes



 L'opinió generalitzada dels centenars i centenars de veïns que, per algun activitat o una altra, caminen, passegen, passen la vesprada... pel passeig “Alcalde Vicente Gómez”, en els Sequers, és la millora evident després de la reforma i reparació de les voreres.

El passeig ha millorat molt amb la millora i reforma de les voreres, unes obres  que han donat major amplada, més espai als pas de vianants i que han suposat la desaparició del perill de caure per taulells trencats o alçats per les arrels de les antigues mèlies.


Ara, quan han passat nomes uns mesos,  els plataners s’han recuperat, es veuen molt esponerosos i s’observa els canvis del passeig respecte a la situació d’altres anys: s’han recuperat en  grandària els plataners més prop de les cases, abans ofegats entre els plataners de vora la carretera i les mèlies damunt la vorera. Aquestes mèlies, per estar a menys de 2 metres de les façanes,  entraven les rames pels balcons a les cases, desfeien les voreres i les arrels produïen problemes en alguns habitatges. 



Els tècnics municipals i de l’empresa de manteniment, després d’estudiar la situació creada,  indicaren que els arbres foren plantats malament, sense planificació adequada per al lloc, i sense pensar en els problemes de futur amb els plataners.  La solució va ser tallar-los, remodelar i reparar les voreres, potenciant i afavorint l’ús dels vianants, perquè en créixer els plataners no es perdria res d’ombra.

Recordar que quan es va urbanitzar Els Sequers, varen instal·lar sobre les voreres aquests arbres potser perquè, com indicava un tècnic agrícola, es va mirar més la qüestió econòmica: la mèlia, l’arbre caducifoli originari de l'Índia, sud de la Xina i Austràlia que arriba sense problemes a més de 12 metres d’alt, valia la dècima part d’un ficus.
 

I clar, les dues fileres de plataners, més les mèlies sobre les voreres, formaven un conjunt molt atapeït. “Una exageració, sobren arbres” van dir  perquè es van plantar molt més arbres dels que calen i a menys distancia de separació de la que pertoca per a aquestes espècies.

Dos mesos escassos després de la reforma, llargament demandada pels veïns, els avantatges en aquesta zona urbana són evidents: més espais per a vianants, per al passeig de persones majors, sense perill de caigudes i fins i tot, per facilitar el pas de molts vallers que passen per ací  practicant el sa esport de córrer. Recordem que  aquest passeig forma part de la denominada popularment a Tavernes com a la “Ruta del colesterol” o esportistes que practiquen “running” en aquest espai urbà.