L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR : 988
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 21.991

dissabte, 6 de juliol de 2019

El Festival Desllunat desembarca per 15a vegada a la platja el 19 i 20 de juliol amb una mirada oberta al folkEl festival “Pop al Carrer”, després de 15 edicions, passa a ser “Festival Desllunat”, una trobada d’arts en viu a celebrar a la vora de la Mediterrània, en la platja de Tavernes els dies 19 i 20 de juliol, a la Plaça de Les Palmeretes.

Any rere any el festival ha presentat una combinació musical i escènica a mode d’edicions especials amb un gran nivell artístic i l’exclusivitat en la música pop, entesa com a música popular contemporània, amb temes com L’home i la màquina, Poèticament, Emergència!, Veus femenines i A la vora del jazz mare.


Carles Belda
Entre altres, pel festival han passat grups i artistes que canten en la nostra llengua com Pau Riba, Miquel Gil, Òscar Briz, Sanjosex, Senior i el Cor Brutal, Eva Dénia Trad Quartet, VerdCel o Remigi Palmero. També dóna veu a propostes valencianes interessants encara que no s’expressen en valencià, com per exemple, Emma Get Wild o Limbotheque.

Enguany i per celebrar els 15 anys d’existència, el cartell gira al voltant del folk des d'una perspectiva oberta i global. “Una fita que, tot i estar plenament consolidada a nivell artístic i organitzatiu – afirma Francesc Burgos - continua patint un dèficit important de finançament que fa perillar la seua continuïtat, ja que fins a final d'any no se sap si s'aconseguirà més ajudes per a poder-lo desenvolupar en garanties. De fet, - matisa Burgos - no seria la primera vegada que LaCasaCalba ha d’assumir pèrdues. Si torna a repetir-se aquesta situació, no tindrem més remei que abandonar el projecte”. 

El petit de Cal Eril

Programació Desllunat 2019 – 15 anys de LaCasaCalba

Enguany el festival Desllunat presenta un cartell amb destacades figures i grups musicals com “El Petit de Cal Eril (Catalunya) que estrena al País Valencià el seu darrer treball Energia fosca; el saxofonista valencià de nivell internacional Javier Vercher amb el seu darrer treball "Agricultural Wisdom" o el músic de Sabadell Carles Belda, que presentarà el seu projecte personal de rumbes amb l’acordió diatònic.

Ens acompanyarà també Pepino Pascual, músic, compositor i inventor d’instruments català, conegut per les seues col·laboracions en La Vella Dixieland, Tandoori le Noir, Pascal Comelade o Troba Kung-Fú, entre d’altres. La proposta “Essències” és un espectacle per a tots els públics, un viatge per fer volar la imaginació, descobrir les múltiples sonoritats com una mena de “xaman” amb una actitud de joc i d’experimentació que deixarà bocabadats a grans i menuts. 

Dani Miquel

I es compta amb Dani Miquel, el Ma-me-mi-mo-músic valencià més aclamat per la xicalla, amb el seu darrer projecte, La mare carabassera, que presenta juntament amb músics dels territoris en la mateixa llengua com Carles Belda i Guida Sellarés (Catalunya), Gemma Pallà (Illes Balears) i Rafa Solves i Josep Alcover (País Valencià).

Presenciarem el treball de l’artista valenciana emergent Isabel Latorre, amb “Eixa”, un projecte personal amb el que presentarà Invisibles, un homenatge musical a la poesia. Des de Nairobi, Kenya, la companyia "Mighty Jambo" portarà el seu espectacle de circ amb rituals africans que ens transporten a la vida dels Massai i la seua lluita per la supervivència. Tot un espectacle d’acrobàcies amb huit artistes en escena, pensat per promoure les arts i la cultura de kenyanes. A més, oferiran també un taller de circ per als infants, el divendres 19, per la vesprada. 


Migthy Jambo Trust. Circus Academy (Nairobi, Kenya)

 La part escènica del festival vindrà de la mà de companyies valencianes com “El Ball de Sant Vito” i “Cia. Pa Toa La Vida”, amb els seus espectacles "La família Sangonera" i "Las marujas, varices y raíces", respectivament. Es tracta de dos espectacles itinerants on predomina l’humor i la interacció amb el públic.

El festival disposarà de gastroespai amb menjar i vi de proximitat i cervesa artesana i de nou tindrà el seu peculiar i particular mestre de cerimònies “El Triangulista”. 

El ball de Sant Vito
Les persones que no puguen assistir-hi, podran gaudir del festival, via streaming a través del canal de youtube de LaCasaCalba.

“Desllunat” està organitzat per LaCasaCalba i l’Ajuntament de Tavernes i s’espera continuar amb la col·laboració de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana, l’Institut Valencià de Cultura i la Diputació de València, com en edicions anteriors.