L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

dimecres, 24 de juliol del 2019

Els treballs d'exhumació de la fossa 127 de Paterna, on hi ha enterrats 3 vallers, continuen



Les excavacions per exhumar 147 víctimes de la repressió franquista enterrats en la nomenada “Fosa 127” continuen després d’haver exhumat les restes de 33 persones que foren enterrades en la denominada “Saca 1, la superior de la fosa.

 Els treballs d’exhumació de la “Saca 2” de la mateixa fosa ja s’han iniciat i encara que està resultant un poc complicats, les restes van eixint al complet i per ara hi ha exhumats ja un total de restes de 13 persones, afusellades entre altres dies un 24 de juliol del 1940, és a dir, fa avui 79 anys. 

 Com assenyalen els representants de l’Associació de Familiars els treballes es fan “sense presses però sense pauses”, tot amb l’objectiu de retornar la dignitat a unes persones que lluitaren per un ideal de democràcia i igualtat i foren afusellades sense haver participat mai en delictes de sang, només per idees, i com no donar-los el descans que mereixen en la seua localitat d’origen junt als familiars. 

Familiars de la fosa 127
Recordem que els treballs de la fosa 127 s’iniciaren fa uns mesos, al final de la passada legislatura, i com a darrera actuació en memòria històrica. Són les despulles de les persones afusellades en el “Mur Espanya” els dies 13, 24 i 27 de juliol de 1940, més d’un any després d’haver acabat la guerra, i després enterrades en una fosa comú.

Quan finalitzen els treballs es confia en posar-les un nom i uns cognoms a les restes, i tornar-les després als familiars que esperen després de vora 80 anys. 
Fotos: Facebook Fosa 127