L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

dijous, 4 d’octubre del 2018

INFORME: Compromís du invertits més de 340.000 en l'ampliació i construcció de ninxols



Les obres de millora, construcció de nínxols i ampliació del cementeri no es veuen massa, queden apartades de la visió dels veïns. Potser per això sorprenga saber que, durant els darrers anys, el govern de Compromís ha dedicat 340.000 euros a obres en el recinte. En la fotografia de dalt, la primera secció de nous nínxols en la zona d'ampliació.

A més de les obres de millora i reparació dels trams més antics (fotografia a continuació),  una de les obres més importants ha estat l’ampliació del cementeri, un projecte que té com objectiu la construcció de 636 nínxols de manera que fins el 2030 el municipi  no tinga necessitats.

Reparació i millora dels trams antics del cementeri
El govern de Compromís va  anunciar en el  2016 el projecte d'ampliació general del cementeri municipal. El projecte d'ampliació s'executa per fases, però eixe mateix any s'aprovava una modificació de crèdit de 50.000 euros per a la primera fase: preparació del terreny, la construcció d’una rampa en la zona est d'ampliació del cementeri perquè  arriben els vehicles, per exemple els funeraris, i els visitants si així ho desitgen. Al mateix temps s'ha canviat la ubicació del magatzem de residus per millorar-ne el sistema de selecció i classificació.

Zona d'ampliació del cementeri
Tal com també es va dir en el plenari del passat dilluns, en una segona fase es millorarà aquest camí, sobre tot pensant amb als vianants: es delimitaran les voreres i es construirà un joc de rampes per a garantir la pujada a l'ampliació de tots els usuaris.

Un moment de la construcció del nous nínxols
Així mateix hi ha previst la construcció d’un pont d'unió, entre l’edifici gran que hi ha enfront de l’ampliació, i un ascensor per facilitar l'arribada a l’ampliació. D’aquesta manera els veïns vallers disposaran d'una escala, d’un ascensor i, a l'exterior, d’un camí asfaltat i jocs de rampes en la vorera per anar a la zona d’ampliació.

El projecte ha buscat la millor manera d’integrar l’ampliació del cementeri en el projecte urbà del municipi, atenent sempre a les noves normatives en matèria ambiental i paisatgística i a les noves demandes de la societat.

Primer 94 nínxols construïts per Compromís

El desglosse dels 340.000 euros invertits per Compromís

La primera actuació va ser invertir 99.926 euros en la rehabilitació dels trams més antics i més deteriorats, els localitzats a l’entrada del recinte. També es van construir 64 nínxols i 35 columbaris i un ossari en el Jardí de la Memòria per dipositar les restes de les casetes extintes, amb una inversió sobre els 62.000 euros.


El govern de Compromís va executar la construcció de 94 nous nínxols, en la zona sud-est, amb una inversió de 78.320 euros, que va garantir la demanda a curt termini.


60 nínxols construïts en l'ampliació
La darrer actuació ha estat fa poc, amb la construcció de la primera secció de 60 nous nínxols en la zona ampliada, cosa que ha suposat una inversió de 100.000 euros. Aquest 60 nínxols es distribueixen en 28 dobles i 4 senzills i l’actuació va servir també per deixar preparada la zona per a la instal·lació de noves seccions.


3 comentaris:

Anònim ha dit...

Els ha pagat Compromís de la seua butxaca?
Jo diria que qui ho ha invertit en tot cas és l'ajuntament i qui paga la factura els ciutadans, i no Compromís com a partit.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Si els blogs i facebook de l'oposició tenen el dret de quan criquen obres i demés que fa l'Ajuntament dir sempre que es cosa de Compromís o delgovern de Jordi Joan, sempre en negatiu, nosaltres ens creguem en el mateix dret i usar Compromis en les execucions positives, i més encara quan les obres que es fan estan contemplades en els pressupostos municipals que només ha aprovat Compromís.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Si els blogs i facebook de l'oposició tenen el dret de quan criquen obres i demés que fa l'Ajuntament dir sempre que es cosa de Compromís o delgovern de Jordi Joan, sempre en negatiu, nosaltres ens creguem en el mateix dret i usar Compromis en les execucions positives, i més encara quan les obres que es fan estan contemplades en els pressupostos municipals que només ha aprovat Compromís.