L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

divendres, 26 d’octubre del 2018

"Metall i So" celebra un concert on repassa els 25 anys de presència en el panorama musical


"Metall i So" és un grup de rock nascut a Tavernes l’any 1993 i que fou fundat per quatre components: Robert (baix i veu), Xavier (guitarra), Bernat (guitarra) i Moisés (bateria). No cal ni dir que enguany, el 2018 el grup commemora el 25é aniversari de la seua formació, amb un conjunt d'esdeveniments per celebrar aquesta efemèride. 

Així, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Tavernes, dissabte dia 27 tindrà lloc a la Plaça de l'Escriptor Rafael Chirbes (Casa de la Cultura) un extraordinari concert de celebració dels 25 anys amb la participació dels grups Melassa, Contra la pared, Panoramix, la Fistula Vallkànika, Blue Hotel, Chakra, No name i P-Rrakos.

A partir de les 00'30 hores serà el tor  de Metall i So, amb un repàs a la discografia amb els components d'ara i de sempre.  "Prohibit" , "Benvinguts", "Instint", "Crits de llibertat" , "Sense fronteres" i "Tot es ven" sonaran de nou en la nit vallera, amab un so renovat i una critica dura contra les injusticies socials i culturals que pateix el Món. 


Breu Historial.

El setembre del 1994 , el grup  guanyava el 5é Concurs de Rock a la Valldigna i posteriorment s’emportaren el 6é concurs de maquetes "A la nostra marxa" de Ràdio Nova de València.

El primer disc dels vallers, "Prohibit" va ser publicat l’any 1996, amb bon èxit i una gran repercussió. Una barreja de música rock i punk amb lletres de contingut social, i cançons que el temps ha convertit en himnes com “Prohibit” o “Hiroshima”. L’any 1998, després d’importants canvis a la formació, publiquen el segon treball, "Benvinguts", que segueix l’estela del primer disc, i on destaquen “25 d’abril” o “Estat de benestar”. 


L’any 2001, coincidint amb l’entrada de Jesús al baix, el grup endureix el seu so, apropant-se més cap al metall, com queda reflectit al tercer disc, "Instint", editat per "Maldito Alcatraz Records". Anys després, amb una formació ja consolidada, publicaren dos treballs de curta durada i totalment autoproduïts, com són Crits de llibertat (2007) i Sense fronteres (2010), en els quals mantenen el missatge crític que els ha acompanyat des de sempre.








 

El grup va participar al Festivern 2012-2013 i el projecte  "Metall i So" trontolla per moments amb canvis en la formació. En 2016, dos components nous, Xino (bateria) i Llorenç (baix) s’uneixen a Bernat i Xavi i comencen a treballar en els nous temes.


L’any 2017 apareix "Tot es ven", amb un so renovat i molt critic amb les injustícies socials i culturals. El nou  treball propicia la publicació del primer videoclip de la història del grup, amb la cançó que dóna nom al disc, “Tot es ven”, dirigit per David X. Myers (Batland Films) i filmat a llocs emblemàtics de Tavernes.