L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

dijous, 25 d’octubre del 2018

La Goleta: Una més, i en van moltes, de reposició i de tirar els diners a la mar. ¿I la solució definitiva?



Demarcació de Costes ha iniciat una altra actuació d'emergència en la platja de la Goleta i aportarà 35.000 metres cúbics d'arena de la veïna platja de Xeraco. La urgent actuació va ser comunicada dimarts passat al govern de Compromís, via telefònica, per la mateixa Demarcació de Costes amb la confirmació que s'anaven a iniciar els treballs aquesta mateixa setmana per donar solució a imatges com les que publiquem del passat diumenge.

I des del govern de Compromís hi ha el convenciment que les obres tornaran a ser un simple pegat temporal, perquè el primer temporal de llevant fort tornara a engolir-se l'arena i deixar la platja a la seua mínima expressió, com ha passat ara.

El regidor d'Urbanisme Josep Llácer ha insistit en aquest aspecte: una solució temporal, o siga en uns quants mesos tornarem a la mateixa situació mentre passen anys i la solució definitiva no s'adopta pel govern d'Espanya.

Imatge de la Goleta el passat diumenge

El regidor ha recordat que el govern de Jordi Joan, amb l'alcalde al capdavant, ha estat 7 anys exigint la solució definitiva al govern de Rajoy del PP,  amb moltes reunions amb responsables de Costes a València i  amb reunions en el ministeri a Madrid : totes les demandes de Tavernes han caigut sempre en sac foradat. 

El regidor de Compromís confia un nou tarannà i diferent manera de veure les coses amb el nou govern socialista de Sánchez i que per fi s'escometa una solució. De tota manera, ni el govern de Compromís de Tavernes ni el grup de Compromís en el Congrés deixaran de costat l'exigir una solució definitiva de la Goleta, amb independència de qui governe a Madrid, com fins ara amb fet.

La solució definitiva, i ací ho hem dit moltes vegades,  ha d'existir, almenys hi ha constància d'estudis realitzats tant per la UPV com pel mateix ministeri, i al final caldrà pensar que solament és una qüestió de voluntat política, eixa que l'anterior govern de Rajoy mai ha tingut amb Tavernes, ni amb riu  Vaca ni amb la Goleta, malgrat veure com any rere any i de manera imparable, la greu situació de la Goleta i la greu situació del Vaca. 

L'Ajuntament ha alçat la duna per evitar que el mar entre en la Goleta

En el cas de la Goleta, a banda de la desaparició de l'arena, tenim el perill de que qualsevol temporal envaesca la urbanització. Això  ha dut, com ha ocorregut amb el temporal del cap de setmana passat, a actuacions del propi Ajuntament que va alçar més el cordó dunar per a impedir que l'aigua del mar es passege pels carrers de la Goleta, com ha ocorregut en diverses ocasions. 

L'extracció d'arena es farà des del terme de Xeraco, però al contrari de l'última actuació de Costes que va ser polèmica i amb protestes de l'Ajuntament xeraquer  per afectar els interessos turístics del municipi, en aquesta ocasió hi ha hagut reunió de les parts i consens per als treballs.