L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.044
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 23.237

dilluns, 15 d’octubre del 2018

Evolució a través de fotografia aèria de la platja de la Goleta


No anem ara a explicar els problemes de la Goleta amb la falta d'arena, les regeneracions (més bé serien construir de nou la platja) i eixa faena de fer i desfer i un llarg etcètera de qüestions on el nucli principal és la falta d'una actuació ferma, decidida i definitiva per solucionar el problema.

No l'ha mampresa el PP en els set anys de govern, i vorem que fa el govern del PSOE de Sánchez. Només du 100 dies i no li podem exigir massa. Ho hem dit també algunes vegades: hi ha un projecte per algun calaix del Ministeri d'Agricultura que contemplava una solució definitiva partint de la base de fer una gran "L" al final de l'escullera del riu de Cullera, etc. etc. Fins i tot el projecte el podies vore en internet. Ara no hi és. O no l'hem trobat de nou.

Siga com siga, la platja de la Goleta no sempre ha tingut la poca arena que té ara. Només cal vore l'històric en aquesta seqüència de fotos aèries que us oferim des del 1956 (un treball fet per l'aviació americana) fins l'any passat.


A observar com l'amplada de l'arena ha anat disminuint, i disminuint i com l'any 2017 es molt estreta a pesar que la foto està presa durant l'estiu, després d'una regeneració i ampliació total de la platja. Fixeu-vos-hi com es veuen les instal·lacions de l'Iboga, la qual cosa ens diu que la fotografia seria de finals del juliol del 2017.

També s'observa com a l'any 2000 es conserva un bon toll d'arena que comença a disminuir a partir del 2008 (a pesar de les regeneracions) quan es fa la nova escullera en el riu Xúquer. Potser penseu que només són uns mil·límetres d'amplada de menys, però a l'altura que està presa la foto, un mil·límetre es converteix en molts metres més d'arena.


També s'hi aprecien altres detalls, per exemple la urbanització del sector 12 i les modificacions urbanística en aquest sector de la platja. Com sempre, si cliqueu damunt les podreu vore més grans.